ETO: jöhet az új stadion – Világi Oszkár

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.07.17. 13:33
Világi Oszkár (Fotó: Nemzeti Sport)
Világi Oszkár hosszan nyilatkozott az Indexnek, s a beszélgetés során elmondta: a csapatnak új stadionra van szüksége és a klubnak is fejlődnie kell a továbbiakban.

Az idén 120 éves klub 2015 után tér vissza az élvonalba, ám a stadionja hagy maga után kívánnivalót – a keleti lelátórészen például már a legutóbbi idényben sem fogadhattak nézőket. A zöld-fehérek 2008-ban átadott arénájával a fő gond, hogy annak ellenére, hogy még nincs 20 éves sem, nem feltétlenül felel meg mindenben a mai kor követelményeinek – jobb helykihasználásra, jobb minőségű sky boxokra volna szükség, miként a szurkolóknak is magasabb színvonalú szolgáltatásokra.

Világi Oszkár az Indexnek elárulta, az egyik legfontosabb az ETO számára most az új stadion. „Ennek a tulajdonjogai jelenleg az államnál vannak, de a következő lépésnek a felújításnak kell lennie. Ennek két oldala van: az elmúlt kilenc évben nem voltak komoly befektetések, emiatt a stadion állapota leépült. A másik fontos dolog, hogy amikor épült a létesítmény, még nem voltak a napjainkban tapasztalható üzleti szempontok. Ha valaki eljön a családjával a stadionunkba, jól akarja magát érezni. Úgy kell éreznie magát, hogy minden működik normális színvonalon, és ez jelenleg hiányzik.”

Világi kifejtette, bízik benne, hogy a Győr üde színfoltja lesz az NB I-nek és hogy a csapat gyors és támadó futballja elnyeri majd a közönség tetszését is. „Az emberek szeressenek kijárni az ETO-meccsekre. A stadiont fenntartó felé már jeleztük, hogy a mostani kisebb beruházásokkal is a lehető legnagyobb lépéseket tegyék meg a megfelelő szórakoztatás irányába. Győr megérdemli, hogy magas színvonalon jó mérkőzéseket nézhessenek meg az ott élő vagy oda látogató emberek.” 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik