Gólok helyett harc és dulakodás Kecskeméten

Vágólapra másolva!
2024.07.28. 18:44
Nem tudott mit kezdeni egymással a Kecskemét és a Fehérvár (Fotó: Földi Imre)
A labdarúgó NB I 1. fordulójában a Kecskemét gól nélküli döntetlent játszott odahaza a Fehérvárral.

 

LABDARÚGÓ NB I
1. FORDULÓ
Kecskeméti TE–Fehérvár FC 0–0
Kecskemét, Széktói Stadion, 3586 néző. Vezette: Bognár T.
Kiállítva: Huszti (86., Fehérvár)

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Egy méterrel a vendégszektor irányába tolták a Széktói Stadion pályáját. No, nem azért, hogy a messziről érkező drukkerek jobban lássák a labdát, a nyári átalakítással immár a középvonal tökéletesen egybeesik a játékoskijáróval, a klub vezetői úgy voltak vele, ha már felújítják a gyepszőnyeget, minden apró részlet kerüljön (végre) a helyére.

A KTE hangosbemondója sem fogta vissza magát, ahogyan fogalmazott, Kecskeméten eddig a legrosszabb, mostantól a legjobb minőségű gyepszőnyeg várja a csapatokat. Ehhez képest két és fél perc elteltével több mint félméteres fűcsík fordult ki egy összecsapást követően, Bognár Tamás játékvezető mindenesetre kertésznek sem lenne utolsó, mesteri mozdulattal egyengette vissza a helyére.

A göröngyökre, kisebb „vakondtúrásokra” már nem lehetett fogni, az első félidőben mégis akadt egy-két lövés, amelyet követően a labda a kapu mögött parkoló autókat veszélyeztette, nem pedig a kaput… Arra negyvenöt perc játék után nagy pénzben lehetett fogadni, nem ez lesz a most induló idény legemlékezetesebb, legizgalmasabb meccse, mert, bár az első félidőben mindkét oldalon voltak kecsegtető szituációk, a befejezésekbe rendre hiba csúszott. A két vezetőedző, Szabó István és Pető Tamás sem volt elégedett a látottakkal, hol a fejüket csóválták, hol a karjukat tárták szét, máskor csípőre tett kézzel figyelték az eseményeket.

A fordulás után Szabó Alex nem végzett félmunkát! A meglóduló Pető Milánt úgy terítette le a földre, hogy a fiatal támadónak egyszerre sérült meg a bokája és eredt el az orra vére. Az ápolást és a mezcserét követően tamponnal az orrában folytatta a játékot Pető, s végre felpörögtek az események. Kisvártatva az előremerészkedő Csongvai Áron hibázott ajtó-ablak helyzetben, a kapuval szemben állva lőtt az égbe, a játékoskijáró felett üldögélő fehérvári drukkerek kérdőn néztek a meccset a stadionban figyelő Nemanja Nikolicsra − ha a korábbi kedvenc a pályán van, már vezet a Fehérvár… Nem sokkal később lesgólt is szereztek a vendégek, a hajrában Huszti András pedig durva belépőjéért piros lapot kapott, a két Csaba, Belényesi és Spandler pedig úgy összefejelt, hogy egyikük turbánnal folytatta, másikuk szédelegve jött le a pályáról. Gól nem született, de némi dulakodás kialakult a meccs végén, a négy hepciáskodó megúszta egy-egy sárga lappal. 0–0

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik