Grzelaknak nem kell a portugál támadó – újabb játékost hoztak hírbe az Újpesttel

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2024.07.13. 12:34
Legia Warsaw Vs Slask Wroclaw
Lengyel értesülések szerint Josuét az Újpest figyelmébe ajánlották (Fotó: AFP, archív)
A nemzetközi sajtóban a napokban két külföldi támadót is hírbe hoztak az Újpest FC-vel.

 

 

A lengyel Kanal Sportowy beszámolója szerint a Legia Warszawától nyáron távozó, 33 éves portugál támadót, Josuét beajánlották az Újpest FC-nél, de Bartosz Grzelak, a magyar klub vezetőedzője nem tartott igényt a támadó középpályásra. Josué három év után távozott a Legiától, melynek színeiben 94 lengyel bajnokin 23 gólt szerzett és 26 gólpasszt adott, az előző idényben 32 meccsen kilenc gólig, öt gólpasszig jutott, jelenleg szabadon igazolható.

Nem Josué az egyetlen külföldi támadó, akit a napokban szóba hoztak az Újpesttel. A héten a horvát sajtó arról írt, hogy a Dinamo Zagreb 27 éves csatáráért, Fran Brodicért is bejelentkezett a magyar klub. A tavaly Zágrábba szerződő, de az őszi idényt még az NK Varazdin kölcsönjátékosaként töltő Brodic 24 bajnokin 13 gólt szerzett a 2023–2024-es idényben. A hírek szerint több országból, még az Egyesült Államokból is érdeklődnek iránta, a nogometne-vijesti.hr pedig 2 millió eurós újpesti ajánlatról ír, de az Újpest FC eddigi, nyári átigazolásai alapján nem tűnik reálisnak, hogy ekkora összeget fizetnének egy kiszemeltért. A cikk hozzáteszi, a tárgyalások még tartanak a klubok között.

Ezen a nyáron egyébként már több külföldi kiszemelttel is hírbe hozta a nemzetközi sajtó az Újpest FC-t, de eddig egyikük sem érkezett a lila-fehérekhez, igaz, a szlovák Róbert Polievka valóban az NB I-be igazolt, de nem Újpestre, hanem az MTK-hoz.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik