Ötvös Bence: Nagy a konkurencia, de tudok küzdeni

Z. A.Z. A.
Vágólapra másolva!
2024.07.01. 12:31
Ötvös Bencének hamar sikerült beilleszkednie (Fotó: Paksi FC)
Védőként és középpályásként is erősítést jelenthet Pakson Ötvös Bence, aki abban bízik, újabb sikeres idény vár a csapatra.

A felkészülés első két hetében hazai környezetben gyakorolt a Paksi FC, a szombati edzést (és ebédet) követően aztán buszra szálltak a labdarúgók, majd Szlovénia felé vették az irányt: egyhetes edzőtáborozás vár rájuk. Később csatlakozik majd a kerethez Szappanos Péter, aki a válogatott tagjaként ott volt a németországi Európa-bajnokságon, valamint a betegséggel bajlódó Pap Kristóf és Hahn János. Nem utazott el a társakkal Szélpál Norbert sem, akinek a combját még május közepén, a Ferencváros ellen 2–0-ra Megnyert Magyar Kupa-döntő másnapján műtötték meg, és egyelőre a rehabilitációnál tart. Ott van az edzőtáborban ugyanakkor az előző idény házi gólkirálya, Könyves Norbert, akiről az volt a hír, hogy távozik (mivel szeretne hazatérni a Debrecenben élő családjához), ám egyelőre maradt, igaz, amennyiben az átigazolási időszak végéig megfelelő ajánlatot kap, távozhat. Ugyancsak a kerettel készül az előző bajnoki évet kölcsönben töltő Debreceni Zalán, Gyurkits Gergő és Szekszárdi Milán, valamint Ötvös Bence, akinek a leigazolását még május végén jelentette be a klub.

„Hamar sikerült beilleszkednem, már találtam lakást, így velem lehet a feleségem és a kislányom is, minden rendben van körülöttem – mondta a Kisvárdáról igazolt, védőként és középpályásként is bevethető huszonhat esztendős futballista. – Hogy miért a Paks mellett döntöttem? Három és fél évet töltöttem el a Kisvárdánál, szabolcsi gyerekként sokat jelent, hogy megkaptam a lehetőséget és tudtam játszani, sokat köszönhetek a klubnak. Volt néhány megkeresésem, számított, hogy a paksiak már egy ideje szerettek volna megszerezni, az ő ajánlatukat éreztem a legkomolyabbnak. Parádés idény van a csapat mögött, jó lenne valami hasonlót produkálni, ugyanakkor reálisan kell látni a helyzetet, vagyis azt, hogy sok a jó csapat, kicsi közöttük a különbség. Nyilván a legjobbunkat akarjuk nyújtani, ebben segítség lehet, hogy a keret magja már régóta együtt játszik, nekem ebbe a rendszerbe kell megfelelően beilleszkednem. Nyakunkon van a Corvinul elleni Európa-liga mérkőzés, még véletlenül sem becsülhetjük le az ellenfelünket, mondván, a román második vonalban szerepel, mindent meg kell tenni, hogy a lehető legtovább versenyben maradjunk a nemzetközi porondon.”    

Vasárnap egyébként már a harmadik felkészülési meccsét is lejátszotta a Paks (az első összecsapáson 4–1-re verte az NB III-as Budaörsöt, majd nem született gól a szerb Jedinsztvo elleni találkozóján), Bognár György vezetőedző belső védőként és középpályásként is számított Ötvös Bencére.

„A Budaörs ellen a középpályán kaptam lehetőséget, aztán a szerb csapat ellen a három belső védős rendszerben a jobb oldalon játszottam: most az a feladatom, hogy bár nagy a konkurencia, meggyőzzem a stábot, számolhatnak velem, helyem van a csapatban – folytatta Ötvös Bence. – Új helyre kerültem, most az a legfontosabb, hogy jó állapotba kerüljünk, hiszen alig másfél hét múlva már tétmeccset játszunk.”     

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik