A Paks a hosszabbítás perceiben győzte le az Újpestet

Vágólapra másolva!
2024.08.04. 20:48
Windecker József a hosszabbításban fejelt győztes gólt (Fotó: Koncz Márton)
A labdarúgó NB I 2. fordulójában az Újpest a hosszabbításban kapott góllal vereséget szenvedett a kapufát a fordulás után háromszor eltaláló Paks vendégeként.     

 

LABDARÚGÓ NB I
2. FORDULÓ
Paksi FC–Újpest FC 2–1 
Paks, Városi Stadion. 3765 néző. Vezette: Karakó Ferenc
Gólszerző: Nunes (36.– öngól), Windecker (90+2.), ill. Ljujics (81.)

A mérkőzés online közvetítését ide kattintva lehet nyomon követni.

A Konferencialigában az AEK Larnacát csütörtökön idegenben két góllal legyőző, összesítésben 5–0-s különbséggel továbbjutó Paks a ciprusi összetételéhez képest a frissítés jegyében hat helyen változott, míg az újpestieknél említésre méltó, hogy három huszonegy éves kapott lehetőséget: Baranyai Nimród, Dékei Márk és Ognjen Radosevics is a kezdő tizenegy tagja volt. Bizonytalan hazai megmozdulások jellemezték az első perceket (Szappanos Péter lépett ki rossz ütemben, talán kissé ijedten a kapujából, illetve a teketóriázó Papp Kristóf és Ötvös Bence egyaránt labdát veszített harminc méterre saját kapujától), ám a kihagyások nem bosszulták meg magukat, ahogyan annak sem lett következménye, amikor a 17. percben Tajti Mátyás hibájából kontrázhatott a házigazda.

Jókora adag fantázia hiányzott mindkét fél támadójátékából, az Újpest néhány passz és elmozgás után védelem mögé belőtt labdái épp úgy nem nem értek célt, mint a Paks szélen vezetett akciói, mígnem a 36. percben igazán nagy helyzet nélkül, komikus öngóllal szereztek vezetést a valamelyest többet előretörő zöld-fehérek: Joao Nunes suta megmozdulása után Riccardo Piscitelli hibázott óriásit, a pozícióját rafináltan felvevő Tóth Barna takarásában mellé ütött a gellert kapó labdának, ami a földről a kapuba pattant – az előző idény egyik legjobb kapusteljesítményével kirukkoló olasztól magabiztosságot vártak a lila-fehérek, ám második bajnokiján rettentően bizonytalannak tűnt, bakija mellett többször is ügyetlenül rúgta előre a labdát.

A szünetben Bartosz Grzelak kettőt cserélt, pályára küldte a Dinamo Zagrebtől szerződtetett Fran Brodicot is. A horvát bajnokság előző idényének egyik legjobb kilencese első meccsén keveset találkozott a labdával, ám mozgása, lövőtechnikája és labdabiztossága alapján kitűnt, képzett, a játékot értő futballistával erősödtek hiányposzton az újpestiek. A paksiak ritkán értek fel ellenfelük kapuja elé, és rendre balszerencsésnek bizonyultak: a 66. percben Ötvös Bence lőtte szabadrúgásból a lécre a labdát, a 73. percben Szabó Bálint a bal, míg a 78. percben Böde Dániel a jobb oldali kapufát találta el. A hajrára fordulva az 1. fordulóban betaláló Matija Ljujics újból villant, egyenlítő gólja élményszámba ment, ám erre is volt válaszuk a házigazdának, a korábbi újpesti középpályás, Windecker József a 92. percben a kapuba fejelte a labdát, ezzel megnyerte a Paksnak a bajnokit.

 

   
AZ ÁLLÁS       
  1. MTK Budapest224–0+46
  2. Puskás Akadémia224–2+26
  3. Fehérvár FC2113–1+24
  4. Paksi FC2114–3+14
  5. Debreceni VSC113–0+33
  6. Ferencvárosi TC111–0+13
  7. Nyíregyháza Spartacus2112–4–23
  8. Kecskeméti TE2110–1–11
  9. Diósgyőri VTK2113–5–21
10. Újpest FC222–4–20
11. Zalaegerszegi TE221–3–20
12. ETO FC Győr221–5–40

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik