Ben Romdan két góljával verte meg a Ferencváros a Diósgyőrt

Vágólapra másolva!
2024.08.10. 18:00
null
Ben Romdan duplája győzelmet ért a Fradinak (Fotó: Kovács Péter)
A labdarúgó NB I 3. fordulójában a Ferencváros Diósgyőrbe látogatott, és a találkozón szinte végig fölényben játszva Ben Romdan két góljával megnyerte a találkozót.

 

LABDARÚGÓ NB I
3. FORDULÓ
Diósgyőri VTK–Ferencvárosi TC 0–2 (Ben Romdan 21., 90+3. – az elsőt 11-esből)
Miskolc, DVTK Aréna, 8050 néző. Vezette: Káprály

A találkozó online közvetítését ide kattintva éri el!

Alaposan belenyúlt kialakulófélben lévő „alapcsapatába” Pascal Jansen. A Ferencváros nyáron érkező holland vezetőedzője a Midtjylland elleni BL-selejtezős párharc első és második mérkőzése közé beékelődött, Diósgyőr elleni idegenbeli bajnokin öt labdarúgót jelölt a kezdő tizenegybe, akit korábban még egyszer sem: Eldar Civic, Mohammed Abu Fani, Mohamed Ben Romdan és Kady mellett némi meglepetésre Fortune Basseyt, aki 2022. július 31-e után volt ott ismét az első perctől kezdve a pályán a Fradiban. A felforgatott összetétel alapján arra lehetett következtetni, az edzői húzás a keddi nemzetközi kupacsatának szól, az jelenti a magyar rekordbajnoknak a prioritást, és ez a játékán (és a vendégszurkolók létszámán) is érződött – sok volt a pontatlan, hosszú átadás, kevés volt a dinamikus mozgás, a tizenhatoson kívüli lövések rendre méterekkel hagyták el a kaput, kevés volt a váratlan megoldás a támadóharmadban. Persze, nem könnyítette meg a zöldek dolgát a házigazda, amely biztonsági játékra törekedett, védelmi vonalát gyakran húsz-huszonöt méterre húzta meg saját kapujától. Vladimir Radenkovics vezetőedző kétcsatáros felállás mellett tette le a voksát, azonban a négyvédős hadrendje Holdampf Gergő visszamozgásával gyakran átalakult három belső védősre, míg labdakihozatalnál Gera Dániel egy sorral előrébb húzódott, amivel a 3–2–3–2-es formáció képe rajzolódott ki.

 

A Ferencváros dolgozta ki a meccs első jelentősebb helyzetét, amire negyedórát kellett várni, ám Mohammed Abu Fani tizenhatoson belüli lövésébe beleértek, így be kellett érje szöglettel. Négy perccel később az addig szinte észrevehetetlen, látszólag a pályán még idegenül mozgó Kady esett nagyot a tizenhatoson belül Sinisa Sanicanin mellett, Káprály Mihály pedig szabálytalannak látta az esetet. Miután a VAR-viszgálat sem talált kivetnivalót – a véleményesnek tűnő – ítéletében, Mohamed Ben Romdan hidegvérrel értékesítette a büntetőt, előnyhöz juttatva a vendégeket. A ráadásra fordulva a bal szélen szerepeltetett tunéziai középpályás megduplázhatta volna a Fradi előnyét, ám az Artem Odincov helyét két forduló után átvevő Karlo Sentic bravúrral védett – beszédes, hogy az említett lehetőségen kívül nem jegyezhettünk fel egyéb, említésre méltó helyzetet a félidőben.

(Fotó: Kovács Péter)

Az 51. percben Gera Dániel a semmiből egyenlíthetett volna, az előremerészkedő jobbhátvéd az ötösön belülről bevetődve a bal oldali kapufára lőtte a labdát. Pár perc után kijött a szorításból az FTC, és sorra alakított ki helyzeteket: az 55. percben Kady, az 57. percben pedig Mohamed Ben Romdan lövése után védte Karlo Sentic a job alsó sarok felé tartó labdát, míg az 59. percben Raúl Gustavo fejese után a lécen csattant a labda. Ezzel együtt a Ferencváros támadófutballja nem volt meggyőző, Jansen hármas cserével reagált együttese játékára, amely a változtatás után labdabiztosabb lett. A DVTK erejét felemésztette a védekezés, kontratámadásokra sem futotta tőle, ami meglepő volt, mert a fővárosiak magasan feltolt védelme mögött nyíltak üres területek, amit be lehetett volna játszani.

A Ferencváros a hajrában a kockázatvállalást kerülve, ugyanakkor fegyelmezetten futballozott, a ráadás perceiben pedig egy óriási egyéni hibát kihasználva Mohamed Ben Romdan révén megduplázta előnyét, így magabiztos győzelmet aratott. Ezzel együtt lényegesen több kell a zöld-fehérektől, ha tovább akarnak jutni a Bajnokok Ligája rájátszásába, játékosainak magasabb fordulatszámon és összeszedettebben kell futballozniuk. 0–2

A találkozó online közvetítését ide kattintva éri el!

   
AZ ÁLLÁS       
1. MTK Budapest224–0+46
2. Ferencvárosi TC223–0+36
3. Puskás Akadémia224–2+26
4. Debreceni VSC2114–1+34
5. Fehérvár FC2113–1+24
6. Paksi FC2114–3+14
7. Nyíregyháza Spartacus2112–4–23
8. Kecskeméti TE3211–2–12
9. Diósgyőri VTK3123–7–41
10. Újpest FC222–4–20
11. Zalaegerszegi TE221–3–20
12. ETO FC Győr221–5–40

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik