Felfüggesztett stadionbezárással sújtotta az MLSZ az FTC-t

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.08.30. 14:38
Többek között az Újpest elleni bajnoki miatt büntették a Fradit (Fotó: Koncz Márton)
Hat hónapra felfüggesztett zárt kapus mérkőzéssel büntette az MLSZ a Ferencvárost szurkolóinak viselkedése miatt – derült ki a szövetség közleményéből.

A fegyelmi bizottság a Kecskemét és az Újpest elleni hazai, valamint a Diósgyőr elleni idegenbeli mérkőzéseit összevont eljárással vizsgálta. Az FTC-szurkolók magatartása – megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása, pirotechnikai eszközök használata, mérkőzés ideiglenes megszakítását eredményező cselekmény elkövetése, tárgyak elzárt területre történt bedobása, az ellenfél szektorában zöld füstöt adó pirotechnikai eszközök elhelyezése és távirányítóval történt működtetése – miatt a klubot nem publikus pénzbüntetés megfizetésére kötelezte, továbbá elrendelte egy hazai NB I-es bajnoki mérkőzés zárt kapuk mellett történő megrendezését.

A zárt kapus mérkőzés megrendezésének végrehajtását a bizottság fél évre felfüggesztette – azaz a Ferencváros szurkolóin múlik, életbe lép-e a büntetés.

Az MLSZ több klub esetében is szankcionált a szurkolók magatartása miatt, az Újpest esetében elrendelte a Szusza Ferenc Stadion „D” lelátórész „D4” szektorának lezárását.

Az Újpestet ezen felül szintén bírság megfizetésére kötelezték, akárcsak az ETO-t, a Diósgyőrt, a Nyíregyházát, valamint a másodosztályú Vasast.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik