Fölényes idegenbeli sikerrel rajtolt a Loki, második bajnokiját is elvesztette az újonc ETO

Vágólapra másolva!
2024.08.02. 20:52
Domingues (balról) lőtte a Loki első gólját, Bárány fejelte a másodikat (Fotó: Kovács Péter)
A labdarúgó NB I 2. fordulójának nyitó mérkőzésén az idénybeli első bajnokiját játszó Debreceni VSC 3–0-ra nyert az élvonalba kilenc év után visszatérő ETO FC Győr otthonában.

 

LABDARÚGÓ NB I 
2. FORDULÓ
ETO FC Győr–Debreceni VSC 0–3  (0–0)
Győr, ETO Park. Vezette: Bognár T.
Gólszerző: Domingues (55.), Bárány (60.), Silue (84.)

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Kilenc éve, 2015. május 23-án a Győri ETO idénybeli utolsó hazai mérkőzésén 3–0-ra legyőzte a PMFC-Matiast, ám az évad végén hosszú időre búcsúzni kényszerült az NB I-től. Abból a csapatból Lang Ádám ma a ciprusi Omonia, Windecker József a Paks játékosa, Giorgi Kvilitaia pedig szóhoz jutott a németországi Európa-bajnokságon szereplő grúz válogatottban. Kilenc szűk esztendő, egy erősítésekkel is nehezen kiharcolt feljutás után újra első osztályú összecsapásra érkeztek a szurkolók a győri stadionba, kíváncsian arra, hogy a nyáron érkező játékosokkal együtt a 120 éve alapított zöld-fehér klub új csapata képes-e megfelelni az élvonalbeli követelményeknek. A héten a brazil Gabriel Boschilia családi okok miatt távozott Győrből, amúgy a Nyíregyháza elleni kezdőcsapaton négy helyen változtatott Borbély Balázs vezetőedző. A vendégeknél Szuhodovszki Soma helyett a 19 éves reménység, Szűcs Tamás kezdett többnyire rutinos társaival, akik közül többen is jó emlékeket őriztek a tavaly Győrben sikerrel megvívott Magyar Kupa-mérkőzésről.

 

A hangulatra nem lehetett panasz, sűrű sorokban érkeztek a szurkolók a stadion nyugati lelátójára, türelmesen viselve, hogy a beléptetés gyorsasága hagyott némi kívánnivalót maga után. Változatos, élénk játékkal kezdődött a mérkőzés, a kölcsönös ismerkedést követően némi mezőnyfölénybe került a DVSC. Az ETO a hátul passzolgatást követően hosszú indításokkal próbálkozott, ezeket a kísérleteket kezdetben könnyedén hárította a piros-fehérek védelme. A helyzetek azután mégis a győriek előtt adódtak, előbb Matija Krivokapics cselezte ki a kapust, de az alapvonalról a támadást kísérő két társa közé, pontatlanul passzolt. Röviddel utána Zseljko Gavrics erőtlenre sikeredett sarkazását védte Megyeri Balázs. Fél óra után újra a debreceni kapus pillanatai következtek, előbb Luciano Vera léc alá tartó bombáját, majd Csontos Dominik nagy lövését védte bravúrral, a szünet előtt pedig Krivokapics jobb sarokra helyezett próbálkozását is menteni tudta. Az első félidőben inkább a bátran futballozó győriek uralták a játékot, és közelebb álltak a vezetés megszerzéséhez.

Az első félidő és a fordulás utáni kezdet nem ígért vendéggólt, az újra bizonyítási lehetőséghez jutó Ruisz kapus Arandjel Sztojkovics lövésénél még a helyén volt, Brandon Domingues fineszes tekerése azonban már utat talált a hazai kapuba. A DVSC-nek megjött a játékkedve, újabb öt perc után a hazai védők helyezkedési hibáját kihasználva Bárány Donát fejjel volt eredményes. A kétgólos debreceni előny sejteni engedte, hogy az újonc további igyekezete kevés lesz a pontszerzéshez. Szerencséjük sem volt a győrieknek, egy ízben Michal Skvarka üres kapura tartó ívelését a visszaérkező Dusan Lagator a gólvonal elől fejelte ki.

 Vajda (jobbra) az első félidőben sok gondot okozott a  hazai védőknek (Fotó: Kovács Péter)

A DVSC magabiztosan játszotta a kötelezőt, rutinosan őrizte kapuja előterét, és ha módja nyílt rá, támadásba lendült. A győri csapat a mérkőzés nagy részében nem játszott rosszul, vereségét az első félidőben kihagyott helyzetek után a második játékrész tízperces rövidzárlata okozta, valamint az a fontos körülmény, hogy a futballt gólra játsszák, és az ETO 180 perc alatt eddig összesen egyszer volt eredményes. A befejezés előtti újabb védelmi hiba pedig azt eredményezte, hogy a hazai gárda nagy különbségű vereséget szenvedett, pedig a mérkőzés összképe nem ezt ígérte, és ezt az is bizonyítja, hogy a vendégkapus, Megyeri Balázs volt a mezőny legjobbja. Ez a tény mit sem von le a DVSC érdemeiből, a tavaly idegenben gyengélkedő hajdúságiak ezúttal éppen vendégként jeleskedve kezdték az új bajnokságot. 0–3

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

   
AZ ÁLLÁS       
1. Debreceni VSC113–0+33
2. Puskás Akadémia112–1+13
2. Nyíregyháza Spartacus112–1+13
4. MTK Budapest111–0+13
5. Paksi FC112–201
5. Diósgyőri VTK112–201
7. Kecskeméti TE110–001
7. Fehérvár FC110–001
9. Ferencvárosi TC00–000
10. Újpest FC111–2–10
11. Zalaegerszegi TE110–1–10
12. ETO FC Győr221–5–40

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik