A Paks fordított, és elvette a Puskás Akadémia veretlenségét

Vágólapra másolva!
2024.09.01. 19:24
Windecker József két gólt szerzett (fotó: Árvai Károly)
A labdarúgó NB I 6. fordulójában a Paks hazai pályán fogadta a listavezető Puskás Akadémiát, és a Konferencialiga két kiesője közül a zöld-fehérek zárták jobb kedvvel a hetet. Sokat kivett a csapatokból a hétközi kupameccs, a Paks az első, a Puskás Akadémia a második félidőben játszott dekoncentráltan – a felcsútiak ráadásul elvesztették a bajnoki veretlenségüket.

 

LABDARÚGÓ NB I
6. FORDULÓ
Paksi FC–Puskás Akadémia 2–1 (Windecker 56., 60. – az elsőt 11-esből, ill. Komáromi 15.)
Paks, Városi Stadion, 1877 néző. Vezette: Pintér Cs.

A találkozó élő, online közvetítését ide kattintva lehet nyomon követni!

Nagyot tévedett, aki azt gondolta, a két csalódott, a nemzetközi kupaporondtól búcsúzó együttes bajnoki mérkőzésére a nyári kánikulában, no meg egy nappal az iskolakezdés előtt a paksiak kabalakutyáján kívül senki sem lesz kíváncsi. A hazai B-közép a Kl-kiesés ellenére sem fordított hátat Windecker Józseféknek, de nemcsak a kapu mögötti lelátórész, hanem az árnyékos oldal is benépesedett, s persze a Puskás Akadémia miatt érkeztek szurkolók Felcsútról és környékéről Paksra. A találkozó előtt az egyik izgalmas kérdés az volt, vajon melyik együttesből vett ki fizikailag és mentálisan többet a csütörtök esti kupakudarc.

A találkozó előtt kiadott összeállítások alapján úgy tűnt, Bognár György tanítványai fáradtabbak, ugyanis a csütörtöki kezdőhöz képest hét labdarúgót – Vécsei Bálintot, Haraszti Zsoltot, Osváth Attilát, Ötvös Bencét, Mezei Szabolcsot, Tóth Barnát és Szabó Jánost – a kispadra ültetett, helyettük olyan játékosok kezdtek, akik ritkábban kaptak lehetőséget, így a Vasastól nyáron érkező, másodszor kezdő Zimonyi Dávid vagy a saját nevelésű, 19 éves Horváth Kevin. Hornyák Zsolt, a felcsútiak vezetőedzője másképp döntött, csaknem azt a csapatot küldte pályára, amely a Fiorentina elleni, idegtépő tizenegyespárbajban elbukott, csupán az utóbbi időben egyre több lehetőséget kapó kapust Pécsi Ármint pihentette, s Markek Tamást állította a gólvonal elé, a 19 éves Markgráf Ákost pedig a védelem bal oldalára. Ő tehát semmit sem bízott a véletlenre, s úgy tűnt, számítása már a 15. percben beválik, egyik kedvenc labdarúgója, az akadémián pallérozódó Komáromi György ugyanis látványos mozdulattal kilőtte a bal alsó sarkot.

A vezetés megszerzése előtt, de a gól után is látszott, a vendégek jóval frissebbek, dinamikusabbak, s ami a legfontosabb, pontosabban, taktikusabban is futballoztak, mint a paksiak, ez persze egyáltalán nem jelentette azt, hogy a hazaiak megadták magukat. Sőt! Bognár György nem várta meg, amíg kétgólos hátrányba kerül a csapata, már a szünetben cserélt, és pályára küldte a paksi csodafegyvernek számító 37 éves Böde Dánielt, valamint Kovács Krisztián helyett a jobb oldalra Osváth Attilát. Hogy ijedtségükben vagy valami más okból, de megremegtek a felcsúti lábak. A rendre a kapujuk elé érkező és persze a Böde Dánielt kereső labdát arra rúgták, amerre álltak, ám az 52. percben a labda helyett Lenzsér Bence lábát találták telibe, ráadásul a tizenhatoson belül – a 11-esből egyenlített a Paks.

(Fotó: Földi Imre)

Még fel sem ocsúdott a sokkból a Puskás Akadémia, már vezetett a hazai együttes – Windecker József duplázott. Míg Böde megjelenése zavart okozott vendégeknél, a paksi labdarúgók közel érezve magukhoz a vezért, egyre jobban, bátrabban magabiztosabban futballoztak. Rá sem lehetett ismerni az első félidőben játszó hazai csapatra. A vereség szele megcsaphatta a felcsúti kispadon ülőket, Hornyák Zsolt szinte percenként cserélt, frissítésekkel próbálta visszavarázsolni az első félidőben nyújtott magabiztos játékot, teljesítményt – hiába… A Puskás Akadémia elveszítette idénybeli veretlenségét. 2–1

A találkozó élő, online közvetítését ide kattintva lehet nyomon követni!

 

   
AZ ÁLLÁS       
1. Ferencvárosi TC446–1+512
2. Puskás Akadémia5419–5+412
3. Paksi FC53119–8+110
4. Újpest FC63312–7+59
5. MTK Budapest5326–3+39
6. Fehérvár FC62319–909
7. Diósgyőri VTK62225–7–28
8. Debreceni VSC52127–6+17
9. Kecskeméti TE61234–7–35
10. Zalaegerszegi TE51136–8–24
11. Nyíregyháza Spartacus61148–14–64
12. ETO FC Győr5143–9–61

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik