MOB: Bartosz Grzelakot és Bekő Balázst is fair play díjra jelölték, döntés jövőre

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.09.09. 14:21
JANI MARTINBartosz Grzelak (Fotó: Dorogi FC/Facebook)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest FC vezetőedzőjét, Bartosz Grzelakot és az NB III-as Dorog mesterét, Bekő Balázst is fair play díjra jelölte a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) Fair Play Bizottsága a szombati, Dorog–Újpest felkészülési mérkőzésen történtek miatt. Döntés jövőre várható.

Szombaton az Újpest a Dorog otthonában játszott felkészülési mérkőzést a házigazda klub fennállásának 110. évfordulója alkalmából. A találkozó 75. percében Bekő Balázs csapata tíz emberre fogyatkozott, ugyanis a dorogiak egyik játékosa, Barna Gergő megsérült, több cserelehetősége pedig már nem volt a hazaiak vezetőedzőjének – írta meg a Feol.hu. Ezt észlelte az Újpest vezetőedzője, Bartosz Grzelak, aki az eset után átsétált a hazai kispadhoz, és felajánlotta kollégájának, hogy szívesen folytatják tíz emberrel is a mérkőzést.

A sportszerű gesztusra hasonló válasz érkezett: Bekő látva, hogy az Újpest már számos fiatal játékost szerepeltet, az ellenfél egyetlen játékosától sem akarta elvenni azt az élményt, hogy a pályán lehet, így nem élt a Grzelak által felkínált lehetőséggel.

Portálunk megkeresésére Deregán Gábor, a MOB Fair Play Bizottságának tagja arról tájékoztatott, hogy a sportszerű cselekedetért a két szakembert a MOB fair play díjra jelölte. A döntésre 2025 februárjában vagy márciusában kerül sor, a díjátadó gálát pedig várhatóan májusban rendezik.

A jelölésről a dorogiak hivatalos Facebook-oldala is hírt adott:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik