Új tánc: edzőkeringő – Borbola Bence jegyzete

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2024.05.20. 23:07


Ha nincs Dejan Sztankovics kurta-furcsa kilépője, akkor is ritka érzelemdús idényen lenne túl a Ferencváros. Az a bizonyos DNS mégsem klappolt annyira, a szerb tréner az orosz hívó szóra ukmukfukk távozott, annyit sem mondott, arrivederci, ami már csak azért is furcsa, mert az elmúlt hónapokban úton-útfélen hangoztatta, a Fradi számára több mint család.

Márpedig enélkül is érzelmi hullámvasút lett volna a mögöttünk hagyott idény, nemhogy így…

Kezdődött Sztanyiszlav Csercseszov hattyúdalával, a feröeri Klaksvík elleni kínos búcsú nem csak az orosz számára marad feledhetetlen emlék, folytatódott Máté Csaba szárnyalásával, a szurkolók nem győzték számolni a rúgott gólokat, majd érkezett Dejan Sztankovics, aki ugyan újabb bajnoki címet nyert a csapattal, ám amint tripla pénzről volt szó, nyomban lelépett Moszkvába. Bukás után kirúgott; sikerek után munkavégzés alól felmentett; magasztalt, ám a klubot szó nélkül faképnél hagyó vezetőedző; (Leandro személyében) győztes derbire beugró megbízott edző is jutott a Fradinak erre az idényre. Új tánctípus született az Üllői úton: edzőkeringő.

A szurkolók mégis felszabadultan ünnepelhettek a vasárnap esti éremátadón. Az újabb kupatavasz megélése idén is összejött, Varga Barnabás személyében új Böde Dániel született az Üllői úton, Dibusz Dénes tovább fényesítette nevét a klublegendáknak járó fejezetben, Marquinhos pedig lelki szemei előtt már magyar címeres mezben látja magát.

Ám hiába ért véget az idény, (nyitott) kérdés maradt bőven. Valóban a korábbi lengyel testnevelő tanár, Marek Papszun lesz az új vezetőedző, esetleg a szerb Vladimir Ivics lesz a befutó? Tényleg már az első BL-selejtezőkörben útra kell kelnie a csapatnak? Hány húzóember távozik az Üllői útról?

A játékosok megkezdték szabadságukat, ám a népligeti irodában most kezdődik csak igazán a munka.

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik