Tatabánya: a labdarúgók október közepén kaptak legutóbb fizetést

Vágólapra másolva!
2011.03.02. 10:50
Címkék
Költői túlzással sem állítható, hogy a labdarúgó NB II-ben szereplő Enternet-FC Tatabánya együttesénél minden a szombati, Pécsi MFC elleni találkozó körül forog. A labdarúgók október közepén kaptak legutóbb fizetést (azóta összesen nagyjából egyhavi bérükhöz jutottak hozzá…), hétfőn pedig a klub egyik tulajdonosa bejelentette, a továbbiakban nem járul hozzá a csapat működtetéséhez.

„Hétfőn a klubban negyvenkilenc százalékos tulajdonrésszel rendelkező vállalkozás, az Esti Reklám Kft. vezetője bejelentette, ennyi volt, nem tudják tovább működtetni a futballvállalkozást – nyilatkozta Herédi Attila vezetőedző a Nemzeti Sportnak. – A probléma nem új keletű, hiszen legutóbb október tizenötödikén kaptunk fizetést, az azóta eltelt időszakban pedig körülbelül egyhavi bér érkezett meg a számlánkra. Amikor a felkészülés során a legkeményebb munkát kellett volna elvégeznünk, kollégáimmal együtt az energiánk jó része arra ment el, hogy egyáltalán legyen edzés."

Bizakodásra adhat okot, hogy a város labdarúgást felügyelő alpolgármestere, Kancz Csaba azonnal jelezte, mindent elkövet annak érdekében, hogy a csapat tisztességgel végigjátssza a szezont.

„Még a múlt héten kerestek meg a játékosok, ekkor szembesültem azzal, hogy a prémium kifizetésében jelentős csúszás van – mondta Kancz Csaba. – A kerettagokkal megbeszéltem, ki tudja így is vállalni a szereplést. Levélben természetesen felszólítottuk az Esti Reklám Kft.-t, hogy nyolc napon belül rendezze a tartozásokat, ellenkező esetben negyvenkilenc százalékos tulajdonrésze egy forintért átszáll az önkormányzatra. Megkezdtem a tárgyalásokat a lehetséges új szponzorokkal, az viszont biztos, hogy takarékos gazdálkodással végigcsináljuk a szezont. Rövid távon feltétlenül stabil NB II-es csapatot szeretnénk működtetni."

A TELJES CIKKET A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN OLVASHATJA.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik