DVTK: izraeli U-válogatott tehetség érkezik kölcsönbe

Vágólapra másolva!
2022.02.02. 09:34
Az izraeli élvonalban 8. helyen álló Maccabi Netanya bejelentette, hogy U-válogatott játékosa, a magyar útlevéllel is rendelkező balhátvéd, Rotem Keller kölcsönbe az NB II-es DVTK-hoz kerül.


A Maccabi Netanya a hivatalos csatornáin annyit közölt, hogy az izraeli Rotem Keller az idény végéig kölcsönbe a DVTK-hoz került.
A Maccabi Netanya a hivatalos csatornáin annyit közölt, hogy az izraeli Rotem Keller az idény végéig kölcsönbe a DVTK-hoz került.

Helyi sajtóértesülések szerint a Diósgyőr 50 ezer euróért veszi kölcsön a 19 éves játékost és opciós jogot is szerez a játékjogára – az idény végén 350 ezer euróért vásárolhatja meg végleg.

A magyar útlevéllel is rendelkező Keller tavaly nyáron került fel a Maccabi Netanya utánpótlásából az első csapathoz, melyben eddig 30 tétmeccsen lépett pályára. Korábban szerepelt az U16-os és U17-es izraeli válogatottban is. Eppel Márton és Lucas után Keller a DVTK harmadik téli igazolása – mindhárman élvonalbeli klubtól érkeztek az NB II listavezetőjéhez.

„Nagyon örülök, hogy a DVTK játékosa lettem. Elsősorban azért érkeztem, hogy a játékommal segítsek a bajnokság megnyerésében és a feljutásban. Kevésbé ismerem a magyar labdarúgást, de amikor utánaolvastam, azt találtam, hogy a DVTK egy tradicionális klub, amelyiknek az élvonalban a helye. Fiatal játékosként még rengeteget kell fejlődnöm, és úgy gondolom, Diósgyőrben lesz erre lehetőségem. Pályafutásom során először igazoltam külföldre, ebből a szempontból is nagy kihívás elé nézek, hiszen egyedül kell megállnom a helyem egy idegen országban. Még nem beszélek magyarul, csak angolul, sürgősen el kell sajátítanom a legfontosabb kifejezéseket, amiben segítségemre lehet nagymamám, aki Sátoraljaújhelyből vándorolt ki Izraelbe. Elsősorban a pályán kell bizonyítanom, szélső hátvédként gyors és erős vagyok, és a támadások során igyekszem minél több labdát a kapu elé juttatni” – nyilatkozta Rotem Keller a dvtk.eu-nak.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A DVTK-NÁL
Érkezők: Eppel Márton (Bp. Honvéd), Rotem Keller (izraeli, Maccabi Netanya – Izrael, kölcsönbe), Lucas (brazil-magyar, Kisvárda – kölcsönbe)
Távozók: Asmir Suljic (bosnyák-magyar, FK Sarajevo – bosnyák), Komlósi Bence (Parma – olasz), Zsemlye Balázs (PMFC – kölcsönbe)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik