Felkészülés: a Tatabánya hatgólos meccsen kapott ki a Portótól

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.07.20. 14:50
Négy gólt lőtt a Porto (Fotó: FC Porto/Facebook)
A labdarúgó NB II-ben újonc Opus Tigáz Tatabánya felkészülési mérkőzésen 4–2-re kikapott a harmincszoros portugál bajnok FC Portótól.

 

A Tatabánya szombaton zárt kapus edzőmérkőzést játszott a Portóval Ausztriában. A vezetést a Bányász szerezte meg a 20. percben Kocsis Gergő góljával, de a portugálok még a szünet előtt fordítottak, majd a fordulás után tovább növelték előnyüket. A 80. percben Eördögh András szépített, miután kilőtte a jobb felső sarkot, és így beállította a 4–2-es végeredményt.

„Sikerült egy teljesen korrekt mérkőzést játszanunk egy nagyon magasan kvalifikált csapat ellen – nyilatkozta Gyürki Gergely, a Tatabánya vezetőedzője klubja közösségi oldalán. – Volt egy-két periódusa a meccsnek, amikor sikerült kibontakozni és átmenetekből veszélyeztetni. A sorcsere előtti volt 15 perc, amikor a szervezettségünk és kompaktságunk nem volt megfelelő, de ezt a mérkőzés nagy intenzitásának tudhatjuk be – ebben a periódusban kaptunk két gólt is. Összességében hatalmas élménnyel gazdagodva térhetünk vissza a realitásba, vasárnap az Ajka elleni utolsó előkészületi mérkőzésünkkel.”

FC PORTO (portugál)–OPUS TIGÁZ TATABÁNYA 4–2 (2–1)
PORTO, pályára lépett: Ribeiro, D. Rodrigues, F. Cardoso, Carmo, Cunha, Grujics, V. Sousa, Mora, Baró, G. Sousa, T. Martinez, Diogo Fernandes, Nico González, Joao Mário, Namaso, Franco, Jaime, F. Navarro, Brás, Otávio. Vezetőedző: Vítor Bruno
TATABÁNYA, 1. félidő: Balla – Klausz, Krupánszki, Székely E., Katona K. – Kovács, Soltész B., Csernik – Német D., Dala, Kocsis G. A 70. perctől: Balla – Eördögh, Buna, Jagodics M., Harsányi, Varga – Szegleti, Bertus – Letenyei, Árvai, Vass P. Vezetőedző: Gyürki Gergely
Gólszerző: T. Martínez 2, V. Sousa, G. Sousa, ill. Kocsis G., Eördögh

TOVÁBBI NB II-ES FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
HNK Gorica (horvát)–Budafoki MTE 0–3 (0–2)
Gólszerző: Rétyi (9.), Vasvári (25.), Merényi Á. (77.)

Gyirmót FC Győr–CS Unirea Ungheni (Nyárádtő, romániai, II. o.) 2–1 (1–0)
Gólszerző: Ugrai (3.), Miknyóczki (87.), ill. Magyari (77.)

Soroksár SC–STK Samorín (Somorja, szlovákiai, II. o.) 1–0 (0–0)
Gólszerző: Dragóner F. (66.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik