1860 München: A német kettő jobb, mint az NB I - Simon K.

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.05. 09:24
null
Simon Krisztiánt egyből felismerték Münchenben (Fotó: bild.de)
Simon Krisztián, az 1860 München labdarúgócsapatának újonnan szerződtetett magyar légiósa nem fél attól, hogy új klubja kiesik a Bundesliga 2.-ből, és állítja, a német második vonal jóval erősebb a magyar elsőnél.

„Nem is gondolok kiesésre, biztosan nem pottyanunk ki a harmadosztályba. Szerintem a német másodosztály erősebb, mint a magyar első liga. Több a néző, nagyobbak a stadionok, minden sokkal profibb, mint Magyarországon. És láthattuk, hogy az 1860 München a magyar éllovas Videotont kettő nullára le tudta győzni” – mondta Simon Krisztián a Bildnek.

„Az 1860 München hatalmas tradíciókkal bíró klub. Király Gábor, akivel játszottam együtt a válogatottban, rögtön gratulált egy üzenetben a váltásomhoz, amikor tudomást szerzett róla. Az átigazolásom sebtében zajlott, délelőtt még Újpesten edzettem, majd kaptam a hívást, hogy lehetőségem van az 1860 Münchenhez szerződni. Mindenképpen meg akartam ragadni a lehetőséget. Két perccel a határidő előtt, 11.58-kor kerültem fel a transzferlistára, gyorsan bepakoltam, már mentem is Münchenbe” – beszélt átigazolásának körülményeiről.

Az Újpestről igazolt 23 éves szélső az Unterhaching elleni győztes felkészülési mérkőzésen mutatkozott új csapatában. Münchenbe érkezése után egyik első útja egy cipőboltba vezetett, ugyanis a kinti havazás miatt szüksége volt meleg lábbelire. Még egy napja sem volt Münchenben, máris autogramot kértek tőle.

„Kétezer-tizenkettőben nyolc hónapig sérült voltam, a jobb lábamat kétszer is meg kellett műteni. Nehéz időszak volt, de jutott rá időm, hogy átgondoljam a jövőmet, és elhatároztam, keményen fogok dolgozni az álmaimért: hogy kulcsjátékossá váljak az Újpestben, hogy bekerüljek a válogatottba és hogy sikerüljön egy nagy klubhoz igazolnom, lehetőleg Németországban. Mindent meg fogok tenni, hogy bizonyítsak.”

„A jobbszélen érzem a legjobban magam, de tudok a bal oldalon is játszani. A válogatottban jobbhátvédként is kipróbálhattam magam. Szeretek gólokat szerezni, de a védekezésből is kiveszem a részemet” – tette hozzá Simon, akit a jelenleg a Ferencvárosban játszó Benjamin Lauthról is kérdeztek.

„Persze, ismerem, a budapesti derbin egymás ellen léptünk pályára, kettő egyre nyertünk, én szereztem a második gólt...”

Simon először hétfőn léphet pályára az Allianz Arénában, már alig várja a pillanatot, miután ez is egyik álma megvalósulását jelenti.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik