„Fegyelmezett, erős, gyors” – így jellemzik a török lapokban Sallai Rolandot

Vágólapra másolva!
2024.09.14. 09:29
Fotó: Galatasaray/FB
Pénteken számoltunk be arról, hogy a német labdarúgó Bundesligában szereplő SC Freiburg eladta Sallai Rolandot a török élvonal (Süper Lig) címvédőjének, a Galatasaraynak. A breisgauiakat 2018 után elhagyó magyar válogatott támadó szerződtetése kiemelt téma lett a törökországi sportsajtóban.

A Sözcü napilap szerzője, Mesut Yildirim bemutatta a játékos sokoldalúságát, így jellemzi:

„Sallai Rolland a magyar válogatott egyik fontos alakja. Fegyelmezett, erős, pörgős futballista, aki nem riad vissza a fizikai kihívásoktól, és a védekezést is tudja segíteni”.

A Fanatik a német Münchener Tageszeitung újságíróját, Johannes Ohrt kérdezte ki Sallairól.

„Sallai Roland nagyon tehetséges futballista, gyors szélső. Nagyon jól tudja, hogyan kell kijátszani az ellenfél védőit, illetve jól cselezni. Emellett nagyon érzelmes futballista. Néha még egy kicsit túlságosan is.”

Az A Spor újságírója, Oguz Firat a Nemzeti Sportnak bemutatta Sallai átigazolásának hátterét.

„Miután Kerem Aktürkoglu a Benfica játékosa lett, a Galatasaraynak egy balszélső átigazolása lett az első számú prioritás. A klub elöljárói nemrég Rómába repültek, hogy Nicola Zalewskit Isztambulba csábítsák, ám nem sikerült dűlőre jutni az olasz egyesülettel a klubváltásról, ez pedig nyugtalanságot szült a szurkolók körében, ahogyan az is, hogy csütörtök este Cenk Ergün futballigazgató bejelentette a lemondását. Mindezeket figyelembe véve egy olyan fontos játékos szerződtetése, mint Sallai Roland, megkönnyebbülést jelent a fanatikusoknak, és ha figyelembe vesszük, hogy Kerem Aktürkoglu és Wilfried Zaha is távozott, Hakim Zijes pedig nem hozza azt a szintet, amit el lehetne várni tőle a képességei alapján, úgy vélem, a magyar futballistát a kezdőcsapatba igazolta a Galatasaray.”

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik