Schön Szabolcs: Még mindig fiatal vagyok, dolgozni fogok a válogatottságért

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.09.12. 09:29
Schön Szabolcs célja a válogatottság (Fotó: Getty Images)
A nyolcszoros válogatott Schön Szabolcs augusztusban az angol harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban (League One) szereplő Bolton Wanderershez igazolt. A 23 éves játékos nem kapott meghívót Marco Rossitól a Nemzetek Ligája-mérkőzésekre, Schön elmondta, hisz abban, hogy visszatérhet a válogatottba.

Schön Szabolcs augusztus elején szerződött a négyszeres FA-kupa-győztes Bolton Wanderershez. Az angol harmadosztályú klubnál Schön mind a négy bajnokit végigjátszotta, továbbá a kupában is bemutatkozott.

A nyolcszoros válogatott balszélső ezúttal nem kapott meghívót Marco Rossitól a magyarok Nemzetek Ligája-mérkőzéseire. A Boltonból Dion Charles, Luke Southwood, Eoin Toal az északír, Josh Sheehan a walesi, míg Chris Forino-Joseph a Saint Lucia-i válogatottba kapott meghívót. Schön a Bolton News-nak elismerte, neki is a válogatottság a célja.

„Most nem kaptam hívást a Nemzetek Ligája-meccsekre, de ez így van rendjén. Edzeni és dolgozni fogok érte, el fog jönni a pillanat. Még mindig fiatal vagyok, hiszek magamban, és hiszem, hogy egyszer még odaérhetek. Ez a legfontosabb dolog” – mondta Schön Szabolcs.

A Boltonnál eddig hat tétmérkőzésen egy gólpasszt jegyző játékos így folytatta: „A legtöbb magyar számára az angol futball a legjobb. Ez a futball hazája, így természetesen az egyik álmom az volt, hogy idejöjjek és egy angol klubban játszhassak. Nagyon szeretem ezt a klubot, nagyon tetszenek a srácok, az edzői stáb és minden. Boldog vagyok, hogy itt lehetek.”

A Bolton a 6. fordulóban a Huddersfieldet fogadja, Schön Szabolcsék az eddigi négy bajnokin mindössze négy pontot gyűjtöttek, hazai pályán még csak gólt sem szereztek. „Nagyon jól alkalmazkodtam, mert mindent megpróbáltam. Nagyon jó élmény volt érezni a szurkolókat, amikor a szezon első meccsén itthon játszottam. Hihetetlen közönség volt, és remélem, hogy még több ilyen lesz.” 

Schön jó teljesítményével ismét felhívhatja magára Marco Rossi figyelmét, és 2022 után ismét bekerülhet a magyar válogatott keretébe.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik