Férfi kézi: 22 góllal győzte le Nagy-Britanniát a Mocsai-csapat

Vágólapra másolva!
2012.07.12. 20:19
null
Nagy Lászlóék alaposan megsorozták a briteket (Fotó: Hegedűs Gábor)
Nyílt bemutató edzésen lépett pályára Nagy-Britannia ellen az olimpiára készülő magyar férfi kézilabda-válogatott Kunszentmártonban. A két csapat kétszer harminc percet gyakorolt közösen, és az eredményt is számolták a felek, ez alapján a magyar csapat huszonkét góllal múlta felül riválisát.

A közönség, amely már a melegítéskor zsúfolásig megtöltötte a termet, varázslatos légkört teremtett, a lelátóról szinte sütött a szeretet Pérez Carlos, Nagy László, a sérülés után viszszatérő Ilyés Ferenc és a többi magyar felé.

A mieink korelnöke, a 41. évében járó, második olimpiájára készülő Pérez Carlos arról beszélt, hogy a keretben immár minden a remélt olimpiai sikernek van alárendelve.

„Örök emlékeket, fantasztikus élményeket őrzök Athénról, talán hasonlók várnak rám Londonban is – reménykedett együttesünk egyik vezéregyénisége. – A csoportmeccseinkről még kevesebbet beszélgetünk, egyelőre a napi kéthárom edzés, a taktikai munka a fontos. A formánkat sem érdemes elemezni, még semmilyen. A következő két hétben viszont össze kell állnia a játékunknak."

Az első félidőben 18–9-re vezetett a magyar csapat, amelyben Fazekas Nándor, Gulyás Péter, Nagy László, Császár Gábor és Pérez játékán nem látszott a formán kívüliség. A szünet után pályára léphetett a 14+1 tagú londoni keretbe nem nevezett Iváncsik Tamás, Nagy Kornél, Liszkai Szilveszter, Putics Barna és Szöllősi Szabolcs (Ancsin Gábor válla meghúzódott, őt azért nem nevezte Mocsai Lajos).

„Mindent megtettem, hogy bekerüljek az olimpiára utazó csapatba, de a június elején, még Dunkerque-ben elszenvedett bokaérülésem megpecsételte a sorsomat, így sajnos nem tudtam tökéletes formába kerülni" – mondta Nagy Kornél, aki hozzátette, ha ne adj' Isten megsérül valaki, ő azonnal kész a beugrásra. Tegyük hozzá, ezt a többi kimaradó is hasonlóan gondolja – Mocsai Lajos pedig számít is a felkészülést hamarosan a klubjaikban folytatókra.

„Nekünk nagyon fontos volt ez az edzőmeccs, mert a nyári játékok kezdetéig már csak két találkozó vár ránk, július huszonnegyedikén Londonban a magyarok, két nappal később pedig a szerbek ellen – mondta Dragan Djukics. – Az olimpián szeretnénk elkerülni a bokszzsák szerepét, majd együtt tartani a fiatal gárdát Rióig. A következő olimpiáig nekem új feladatom lesz, Izrael csapatát fogom felkészíteni a következő négy évben."

A nagyon fiatal, több európai országból összetoborzott, az olimpia kedvéért honosított játékosokkal felálló együttes dicséretes igyekezete ellenére is csak szerény edzőpartnere lehetett a taktikai munkát ezen a héten kezdő, 42–20-ra nyerő magyaroknak. A Mocsai-csapat pedig a pénteki tréningek után szombaton a vajdasági Magyarkanizsára utazik, ahol londoni csoportellenfelével, Szerbiával találkozik.

FÉRFI KÉZILABDA
NYÍLT BEMUTATÓ EDZÉS
MAGYARORSZÁG–NAGY-BRITANNIA 42–20 (18–9)
Kunszentmárton. Vezette: Baranyi, Szloska
MAGYARORSZÁG: Fazekas, Mikler (kapusok), Ancsin, Császár 3 (1), Gulyás 3, Harsányi 5 (1), Ilyés 1, Iváncsik G. 3, Iváncsik T. 6, Laluska, Lékai 2, Mocsai T., Nagy K. 1, Nagy L. 1, Pérez 3, Putics 4, Schuch 4, Szöllősi 4, Vadkerti 1, Zubai 1. Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos
Nagy-Britannia legjobb dobója: Mohr 6
Kiállítások: 4, ill. 8 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 2/2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik