Ez most nagyot szólhat!

Á. L.Á. L.
Vágólapra másolva!
2004.12.28. 21:25
Címkék
Bodnár László: így kell ezt csinálni (Fotó: Németh Ferenc)
Bodnár László: így kell ezt csinálni (Fotó: Németh Ferenc)
Bodnár László: így kell ezt csinálni (Fotó: Németh Ferenc)
Bodnár László: így kell ezt csinálni (Fotó: Németh Ferenc)
Bodnár László: így kell ezt csinálni (Fotó: Németh Ferenc)
Bodnár László: így kell ezt csinálni (Fotó: Németh Ferenc)
Első rész: Hazugság
Gyönyörűt álmodott. Üzenet érkezett, majd meg is csörrent a telefonja. Várják Marbellára, a Costa del Solra, Spanyolországba. Rúgnia kellene néhány szabadrúgást, legalább hármat, legfeljebb kilencet, mindenféle távolságokról, kapussal és sorfallal "nehezített" pályán, rivaldafényben… Előbb szerdán. Amennyiben jól céloz, csütörtökön is. Vár rá Zinedine Zidane.
Második rész: Valóság
Nem álmodott. Üzenete érkezett, majd megcsörrent a telefonja is. Várják. Marbellába, a szabadrúgáslövő-vb-re…
"Szerda reggel tényleg felülök a repülőre, előbb irány Madrid, aztán tovább Marbellába. Egyelőre képtelen vagyok felfogni, mi történik velem - hitetlenkedett utólag is az elsőre valóban meglepőnek tűnő invitáción Bodnár László, a holland Roda JC légiósa, akit a hét közepén a néhai Atlético-elnök, Jesus Gil y Gil révén is ismert településre, az első szabadrúgáslövő-vb mezőnyébe várnak. - Hétfőn kaptam az első jelzést, már ekkor majdnem kiejtettem a készüléket a kezemből, de még csupán annyiról volt szó, hogy vendégként jelen lehetek a menyasszonyommal az eseményen. Gondoltam, ellesek néhány trükköt a nagyoktól, Zinedine Zidane-tól, Roberto Carlostól. Ehhez képest velük versenyzek - ha elég jó leszek. De az leszek! Tessék? A brazil lemondta a részvételt? Marad elég sztár. Kilencből meg csak betekerem párszor a léc alá a labdát!"
Bodnár nem izgul, legalább is egyelőre.
"Ugyan már, ez is csak egy játék! - mondta nevetve. - Igaz, ha ott állok, a soromra várva, talán kissé ideges leszek. Talán. Most képtelen vagyok választani, kikkel mérném össze leginkább a tudásom. Öten leszünk egy körben, és csak a legjobb léphet a csütörtöki döntőbe Zinedine Zidane mellé. Az a célom, hogy ott legyek. Ha már ilyen lehetőséget kaptam az élettől és némiképp a Belgiumban élő menedzsertől, Balla Györgytől, nem hagynám veszni."
Nos, nem is kell hozzá más, csak "emlékezőtehetség". Ha a szerdai kísérletekből háromszor is - mondjuk elsőre - úgy tekeri a labdát a jobb felsőbe, ahogy a PSV ellen tette, egy hely vélhetően neki is akad majd a francia sztár mellett a másnapi fináléban. Gomes, a PSV kapusa amúgy a 25 méteres csavarás után indult el bámulatosan szép, ám eredményét tekintve reménytelen légi útjára. Marbellán ez lesz a legfelső szint. A legtávolabbi lövés. A többit erőből is meg lehet oldani vagy okosan. De ez már a harmadik rész lenne…

Tv: a Sport1 ma 23.00-tól közvetíti az elődöntőt, holnap 21.30-tól pedig élőben a döntőt

Három távról kilenc kísérlet

Bodnár Lászlónak a szerdai selejtezőn kell "berúgnia" magát a csütörtöki fináléba: a játékosok három távolságról, 18, 21 és 25 méterről próbálkozhatnak - nem is egyszer-egyszer, hanem háromszor-háromszor. Persze mihamarabb betalál valaki a kapuba, annál jobban jár: az első értékesített kísérlet több pontot hoz a konyhára, mint a második, esetleg a harmadik. A kvalifikációs küzdelmekben egyébként 30 játékos indul, őket öt csoportba sorolják, hogy aztán a legjobbak csatlakozhassanak a döntő automatikus részvevőjének számító Zinedine Zidane-hoz. A sorfalat a környékbeli fiatalok állítják (hírlik, nem bánkódtak, hogy Roberto Carlos lemondta a versenyt…), a kapuban pedig - többek között - Santiago Canizares igyekszik majd menteni a menthetőt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik