Kivár a legutolsó pillanatig

S. G.S. G.
Vágólapra másolva!
2005.08.25. 21:49
Címkék
Azt gondolják sokan, Lisztes Krisztián nem tudja, hogy mit csinál. A szurkolók, főként a ferencvárosi hívek nem értik, hogy régi kedvencük miért Angyalföldön készül.
A középpályás Angyalföldön edz
A középpályás Angyalföldön edz
A középpályás Angyalföldön edz
A középpályás Angyalföldön edz
A középpályás Angyalföldön edz
A középpályás Angyalföldön edz

Mert készülhetne az osztrák Austria Wiennel, az angol Wigannel avagy az olasz Chievóval is. De ha már nem ment külföldre, akkor miért a Vasassal, miért nem mondjuk az Üllői úton, az egykori sikerei színhelyén gyakorol? Nos, mint már tudott, a Vasason kívül a zöld-fehérek is csábítják Lisztes Krisztiánt, illetve lassan már számolni sem lehet, hány külföldi csapattal hozták hírbe a Brémától búcsúzó, onnan már hazaköltözött labdarúgót.

- Miért nem a Chievo, az Austria Wien, a Wigan, vagy valamelyik Bundesligában szereplő csapat edzésén láthatjuk?
- Ami a legfontosabb, és amit kevesen tudnak: jelen pillanatban futball EU-tagországon kívülinek számítok Spanyolországban és Olaszországban - mondta Lisztes Krisztián, akivel kapcsolatban tegnap még az a hír is tartotta magát, hogy akár a Slavia Praha légiósa is lehetett volna. - Ez a helyzet jövő július elsején változik, akkortól kezdve munkavállalás szempontjából jóval könnyebb helyzetbe kerülök. Ez azt is jelenti, hogy most lehet, hogy ki kell várnom, hiszen az álmom továbbra is Spanyolország.

Menedzserem, aki a horvát Ivan Klasnic pályafutását is segíti, továbbra is ezen dolgozik. Ami pedig a konkrét kérdést illeti: a Chievo csapatánál három, a Wigannél két napot töltöttem, de mindkét klubnál csak afféle mustrán vehettem részt, arra voltak kíváncsiak, milyen egészségi és erőnléti állapotban vagyok.

- Az Austria Wien ugyanakkor konkrét ajánlatot tett, de azt nem fogadta el. Hiba volt?
- Tárgyaltam Bécsben, korrekt ajánlatot kaptam, ráadásul könynyen járhattam volna haza. De… Nem akartam elkapkodni a döntést, az Austriánál azt mondták, két-három nap alatt döntsek, én pedig nemet mondtam nekik. Sokan kérdezték tőlem: miért nem megyek vissza a Bundesligába?…

- …tényleg, miért is nem?
- Mert egy Bielefeld-szintű csapatnál talán kaphatnék szerződést, de minimum három évet kellene aláírnom. Márpedig én olyan helyen szeretnék játszani, ahol egy évre szerződtetnek.

- Erre Magyarországon van a legnagyobb esélye?
- Igen, ez is benne van. Nem leszek kétségbeesve, ha fél, avagy egy évig itthon kell játszanom. Több gárdától kerestek, a Fraditól is, de még nem döntöttem.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik