Törökverés a vb-selejtezőn - labdarúgó-válogatottunk 2012-ben - videók

Vágólapra másolva!
2012.12.28. 14:16
A magyar labdarúgó-válogatott 2012-ben kilenc mérkőzést játszott, a mérleg: 4 győzelem, 3 döntetlen és 2 vereség. A legnagyobb siker kétség kívül a törökök elleni 3–1-es diadal a vb-selejtezőn. A hollandoktól sajnos nagyon simán kikaptunk, de értékes a Csehország elleni idegenbeli győzelem is, ez utóbbit felkészülési találkozón értük el. Íme, a válogatott idei kilenc találkozója!

Magyarország–Bulgária 1–1 (2012. február 29.)Magyarország–Bulgária 1–1 (2012. február 29.)

Felkészülési mérkőzésen a magyar labdarúgó-válogatott Győrben döntetlent játszott Bulgáriával. A gyenge színvonalú, iramtalan első félidő végén Szalai Ádám góljával szereztük meg a vezetést, de a cserék után hiába kezdtük biztatóan a második felvonást, a bolgárok az idő haladtával mezőnyfölénybe kerültek, és a hosszú hajrában több elrontott ziccert követően a 87. percben egyenlítettek. A magyar csapat legjobbja a kapus Bogdán Ádám volt.

Csehország–Magyarország 1–2 (2012. június 1.)

Felkészülési mérkőzésen 2–1-re nyertünk az Európa-bajnokságra készülő Csehország ellen Prágában. A vezetést Dzsudzsák Balázs szabadrúgásból, szemfüles góllal szerezte meg, ám még az első félidőben Michal Kadlec tizenegyesből egyenlített. A második félidőben nem volt helyzete a magyar csapatnak, egészen a 88. percig, amikor az újonc Gyurcsó Ádám eldöntötte a találkozót.

Magyarország–Írország 0–0 (2012. június 4.)

A Puskás Ferenc Stadionban lépett pályára a magyar labdarúgó-válogatott, mégpedig az Eb-résztvevő Írország ellen. Nemzeti csapatunk a meccs nagy részében jobban játszott az íreknél, a sok helyzetből azonban nem tudtunk gólt szerezni, a találkozó 0–0-ra végződött.

Magyarország–Izrael 1–1 (2012. augusztus 15.)

A magyar labdarúgó-válogatott Izrael ellen Dzsudzsák Balázs góljával vezetést szerzett a második félidő elején, de a hajrára visszavett a tempóból, egy szögletből gólt kapott, és így nem tudta megnyerni a találkozót.

Andorra–Magyarország 0–5 (2012. szeptember 7.)

A magyar labdarúgó-válogatott Andorra ellen megkezdte szereplését a 2014-es világbajnokság selejtezőjében. Kötelező volt a győzelem a mieinknek, akik igazolták a papírformát, és 5–0-ra nyertek, a hazaiak leginkább durvaságaikkal hívták fel magukra a figyelmet. A sikert nevezhetjük történelminek is, ugyanis ez volt a két válogatott első összecsapása egymás ellen.

Magyarország–Hollandia 1–4 (2012. szeptember 11.)

A holland válogatott nagyon gyorsan vezetést szerzett Jeremain Lens fejes góljával a vb-selejtezőn a Puskás Ferenc Stadionban, és bár erre még válaszolni tudtunk Dzsudzsák Balázs büntetőből szerzett találatával, a folytatásban felőröltek minket a vendégek, és végül 4–1-re győztek.

Észtország–Magyarország 0–1 (2012. október 12.)

A magyar labdarúgó-válogatott harmadik világbajnoki selejtezőjén a két vereséggel rajtoló Észtország vendége volt. Az unalmas első félidő után a másodikat Hajnal Tamás góljával nyitottuk, majd pár helyzet kihagyása miatt a végén izgulhattunk a győzelemért, de nem engedte ki kezéből a három pontot Egervári Sándor legénysége.

Magyarország–Törökország 3–1 (2012. október 16.)

A Puskás Ferenc Stadionban 3–1-re legyőztük Törökországot. A vb-selejtező D-csoportjának 4. fordulójában rendezett mérkőzésen a törökök szerezték meg a vezetést, de a góltól felébredő válogatottunk időnként remek játékkal megfordította az összecsapást, és feljött a második, továbbjutó helyre a csoportban.

Magyarország–Norvégia 0–2 (2012. november 14.)

A magyar válogatott ellenfele felkészülési meccsen a norvég nemzeti csapat volt, és a megfiatalított északiak magabiztosan, megérdemelten megnyerték a mérkőzést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik