U21-es Eb-selejtező: Alapelveinket rúgtuk fel - Róth

Vágólapra másolva!
2013.10.10. 19:24
A magyar U21-es válogatott Európa-bajnoki selejtezőn hazai pályán 2–0-ra kikapott Ausztriától. Róth Antal szövetségi edző szerint ellenfelünk nem lepett meg semmivel, inkább a saját játékunk volt váratlan.

„Egész egyszerűen az történt, hogy amiben a futballban lehet hibázni, azt mi elkövettük, az osztrákok pedig nem. Gyakorlatilag hibáztunk kettő olyat, amiből gólt kaptunk. Tudtuk, hogy mit játszik az ellenfél, nem ért bennünket semmi váratlanul. Kicsit az volt inkább a váratlan, ahogy mi játszottunk. Azt gondolom, hogy ennél mi többet tudunk. Hozzá kell tennem, hogy aki látta az előző mérkőzésünket a bosnyákok ellen és ezt is, akkor az láthatta, hogy nem vagyunk elég közel az emberekhez, és most is nagyon távol voltunk tőlük" – nyilatkozta az U21-es válogatott szövetségi edzője, Róth Antal a Sport Televíziónak.Róth Antal a Sport Televíziónak.

„Azt gondolom, akartak a játékosok, de bután akartak. Nagyon görcsössé tette őket a kapott gól, ám ettől függetlenül, az alapelveinket rúgtuk fel a mérkőzésen. A lelkesedésünk miatt csináltunk buta hibákat. Technikai hibát lehet véteni, ám az elvi hibákat ki kell küszöbölnünk. Az első félidőben tele voltunk elvi hibákkal, a második játékrészben kicsit mentesebb volt ilyen szempontból a játékunk, de nem elég. Egy ilyen csapat ellen ez nem elég. Jó lenne, ha csak a fiatalságra foghatnánk ezeket a hibákat, és jó lenne megfejteni ezt, mert nem igazán tudom az okát. Túlzott akarásnak érzem ezt, és még nem vagyunk még olyan csapat, amelynek nagyon masszív lenne a játéka. Biztosabb alapelvekre épülő csapatjátékra van szükségünk ezen a szinten. Hiába vannak a kezdőcsapatban kiváló támadóink, egyrészt az osztrákok nem hibáztak, másrészt nem tudtuk megfelelően eljuttatni a labdát a támadóinkhoz. Nem tudom szétválasztani a csapatrészeket, hiszen ez egy csapatjáték. Középpályán múltak felül minket, tényleg hiba nélkül játszottak az osztrákok. Ami kecsegtető lehetőség lett volna, abba mind belehibáztunk, bár nyilván az eredmény is közre játszott ebben" – folytatta az értékelést a szakember.

„A spanyol csapat, egy teljesen más dimenzió. Valószínűleg sokkal kevesebbet lesz nálunk a labda ellenük, de túl kell lépnünk majd ezen. Nagyon nagy türelemmel és odaadással kell játszanunk, még akkor is, ha valószínűleg teljesen esélytelennek tartanak majd bennünket. Ők fiesztára készülnek, mi pedig magunkat szeretnénk felépíteni, mert utána megyünk vissza az osztrákokhoz, és illene visszavágni, ha nem akarunk kiszállni a harcból" – nézett a jövőbe Róth Antal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik