Vereséggel hangolt a keddi Eb-selejtezőjére az U21-es magyar válogatott

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.09.05. 19:42
Kosznovszky Márk és a magyar csapat alulmaradt Szlovákiával szemben (Fotó: MLSZ/Twitter)
Az U21-es magyar labdarúgó-válogatott felkészülési találkozón 2–1-re kikapott Szlovákiától a spanyolok elleni, keddi Eb-selejtezője előtt.

 

U21-ES FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–SZLOVÁKIA 1–2 (0–1)
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
MAGYARORSZÁG: Hegyi (Pécsi, a szünetben) – Baráth P. (Alaxai, 90+3.), Szabó A., Debreceni Á. – Komáromi (Kerezsi, 78.), Kosznovszky (Geiger, a szünetben), Horváth A. (Okeke, 66.), Vitális (Vancsa, 78.), Benczenleitner – Gruber (Dénes Cs., 66.), Lisztes K. (Molnár R., 66.). Szövetségi edző: Szélesi Zoltán
Gólszerző: Debreceni Á. (55.), ill. Gajdos (30.), Jambor (71.)

Nem hozott túl sok helyzetet az első félidő első fele, aztán sajnos az izgalmakat nem a magyar, hanem a szlovák válogatott okozta: egy labdavesztés után Hegyi Krisztiánról kijött a lövés, nem sikerült felszabadítani, és Artur Gajdos közelről a hálóba lőtt. Nem sokkal később Komáromi György beadása után Vitális Milán találhatott volna be, majd Baráth Péter egy szöglet után fejelt a lécre. Mégis örülhettek a mieink, hogy nem kétgólos hátránnyal kellett szünetre menniük, amit Hegyinek köszönhettek, aki ziccert fogott a játékrész hajrájában.

A fordulás után támadóbb szellemben jött ki a magyar csapat a pályára. Tíz perc után ennek meglett az eredménye, Vitális szögletéből Debreceni Ákos fejelt a kapu jobb oldalába. Ezt követően mentünk a második gólért, de Szlovákia volt veszélyesebb, és a 71. percben szép összjáték után Timotej Jambor talált be. Igyekeztünk váltani a hajrára, jöttek a cserék is az előrejátékot segíteni, ám nem igazán sikerült helyzeteket kialakítani, sőt, inkább északi szomszédaink álltak közelebb az újabb gólhoz. 1–2

Az U21-es magyar válogatott kedden már Európa-bajnoki selejtezőn lesz érdekelt, Kecskeméten 17.45-től lép majd pályára a csoportot vezető Spanyolország ellen.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik