Válogatott: a lehető legerősebb ellenfelekkel játszana Storck

Vágólapra másolva!
2016.01.12. 16:11
Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a hét elejétől ismét Magyarországon van, és gőzerővel folytatja a tavaly kezdett munkát annak érdekében, hogy a nemzeti tizenegy a lehető legjobb formában szerepeljen a franciaországi kontinensviadalon.

A kapitány az ünnepi időszakra is adott feladatot az A-válogatott kerettagjainak, a játékosoknak elsősorban az erőnlétükre, fizikális állapotukra kell figyelniük a februárban kezdődő első összetartásig.

„Az ünnepek előtt nemcsak jókívánságaimat adtam át a játékosoknak, hanem egy személyre szabott útravalót is, amiben kértem tőlük, hogy a szabadságuk alatt kiemelten figyeljenek erőnlétükre, és fejlesszék fizikai állapotukat – mondta Bernd Storck az mlsz.hu-nak. – A csapatoknál elindult a felkészülés, a február huszadikán kezdődő első összetartásunk azért kiemelten fontos, mert ekkor kapnak a stáb tagjai és a játékosok pontos visszajelzést a fizikai mutatókról, és ezt követően látjuk majd, hogy kinek milyen munkát kell elvégeznie az előttünk álló hónapokban.”

A válogatott tavaszi programja hamarosan véglegessé válik, így az is, mely együttesekkel mérkőzik meg a nemzeti csapat még az Eb előtt. Bernd Storck ezzel kapcsolatban elmondta: az a kérése a szövetség vezetősége felé, hogy a lehető legerősebb válogatottakkal mérhesse össze erejét együttese az Eb előtt.

„Kiemelten fontos számomra, hogy erős ellenfelekkel csapjunk össze, mert csak így derül ki a játékosaim számára, hogy az adott pillanatban milyen szinten állunk. Az első két Eb-mérkőzésünk döntő lehet, mindennél fontosabb, ezért csak ez jár az eszünkben. Alaposan tervezett munkával úgy kell felépíteni a játékunkat, hogy – bár Ausztria és Izland ellen sem mi vagyunk az esélyesek – a legtöbbet hozzuk ki magunkból. Mint az már sikerült a Norvégia elleni két meccsen is.”

A kapitány természetesen figyeli a kerettagok átigazolásáról szóló híreit – hazánkban ma nyitott az átigazolási időszak –, mert fontosnak tartja, hogy a válogatottnál figyelembe vett labdarúgók közül mindenki olyan klubcsapatnál kezdje meg a tavaszt, amelynél folyamatos játéklehetőséget kaphat.

„Több tehetséges futballistát is láttam a távlati csapat év végi összetartásán, az ő fejlődésük elsősorban a jövő szempontjából fontos, a legjobban teljesítőknek a következő években, de lehet hogy már hamarabb lehet esélyük arra, hogy beépüljenek az A-válogatottba, ehhez azonban fejlődniük, és folyamatosan futballozniuk kell” – fogalmazott az utánpótlás-válogatottak munkáját sportigazgatóként koordináló szakember.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik