Eb 2016: „Remélem, a portugáloknak hármat lövünk!” Ronaldo? Fáradt és ingerült!

Vágólapra másolva!
2016.06.19. 10:31
null
Korhut Mihály reméli, Cristiano Ronaldo ellenünk is ingerülten játszik (Fotó: Hegedüs Gábor)
Az Izland elleni 1–1-es döntetlen másnapján ismét sajtótájékoztatót tartott a franciaországi Európa-bajnokságon részt vevő magyar labdarúgó-válogatott, ezúttal Guzmics Richárd és Korhut Mihály válaszolt az újságírók kérdéseire. A DVSC hátvédje úgy véli, a portugálok legnagyobb sztárja, Cristiano Ronaldo az utóbbi időben a fáradtság miatt hagy ki sok helyzetet, ami ingerültté teszi őt.

„Nagy ünneplés nem volt a tegnapi meccs után, csak annyi, hogy a szurkolókkal fényképezkedtünk a mérkőzés után. Hátrányból kellett felállnunk, így ez a döntetlen győzelemmel ért fel” – nyilatkozta Guzmics Richárd.

Korhut és Guzmics is arról beszélt a folytatásban, hogy álomszerű az Eb és a csapat szereplése is, de bíznak benne, hogy ez az álom még sokáig tart, és továbbjut a válogatott.

Korhut mosolyogva hozzátette, fárasztó napon vannak túl, hiszen hajnali egyre értek haza, most pedig már sajtótájékoztató van, de ha ez az ára a továbbjutásnak, akkor minden nap állnak az újságírók rendelkezésére, még a döntő után is.

A debreceni védő azt is elmondta, hogy a családtagoktól kaptak videoüzeneteket a napokban, ami nagyon jó hatással volt a csapatra, bár külön motivációra nincs szükség, mert Bernd Storck szövetségi kapitány ezt remekül megoldja.

„A szünetben megbeszéltük, hogy játsszuk tovább a játékunkat, mi birtokoljuk a labdát, támadjuk le az ellenfelet. Ez sikerült, és csak az volt a kérdés, mikor tudunk gólt szerezni. A legnagyobb motivációt az a húsz-huszonötezer magyar jelentette, akiket a lelátókon láttunk, és akik végig szurkoltak nekünk” – tekintett vissza az Izland elleni meccsre Guzmics.

A Wisla védője arról is beszélt, hogy ma családi nap lesz, találkozhatnak a családtagokkal, ez feltöltődést jelenthet számukra.

„Cristiano Ronaldo világklasszis. Fel lehet belőle készülni, de mindig képes váratlan húzásokra. Persze megpróbáljuk hatástalanítani, de nemcsak rá kell figyelni, hiszen Portugália rajta kívül is tele van klasszissal” – tekintett előre kérdésre válaszolva Korhut.

A DVSC játékosa a lehetséges továbbjutás kapcsán azt mondta, hogy ez egy folytatódó álom lehet, és a gyerekek a játszótereken már nem Messik és Ronaldók, hanem Király Gáborok vagy éppen Guzmics Richárdok szeretnének lenni.

A játékosok kérdést kaptak a szurkolók viselkedésével kapcsolatban.

„Nagyon sokan elkísértek minket, nem tudom elképzelni, hogy bármi rosszat csináltak volna a stadionon kívül. Ha esetleg mégis, akkor szeretnénk őket megkérni, hogy sportszerűen biztassanak minket” – válaszolta Guzmics.

„Portugália a továbbjutás érdekében biztos letámad minket, ezért nehéz dolgunk lesz ellene, de nem gondolom, hogy nem lehet gólt lőni neki. Ausztriának két gólt lőttünk, Izlandnak egyet, lőjünk most a portugáloknak hármat” – mondta nevetve a következő meccs kapcsán Korhut.

„Portugália tele van klasszis játékossal, de mi is szeretnénk kihozni a maximumot a találkozóból” – tette hozzá Guzmics.

„Ronaldo már sok meccset játszott ebben a szezonban, ami után fáradtabb lehet, emiatt több helyzetet hagy ki, ami kicsit ingerültebbé teszi. Reméljük, hogy ellenünk még fáradtabb, még ingerültebb lesz, és így nem talál be Király Gábor kapujába” – reagált a sajtótájékoztató végén Korhut arra a kérdésre, illetve megjegyzésre, hogy Ronaldo ingerültnek, fáradtnak tűnik.

EMLÉKEZTETŐÜL
LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG

F-CSOPORT, 2. FORDULÓ
IZLAND–MAGYARORSZÁG 1–1 (1–0)
Marseille, Stade Vélodrome, 60 842 néző. Vezette: Karaszjov (orosz)
IZLAND: Halldórsson – Saevarsson, R. Sigurdsson, Árnason, Skúlason – Gudmundsson, G. Sigurdsson, Gunnarsson (Hallfredsson, 67.), B. Bjarnason – Sigthórsson (Gudjohnsen, 84.), Bödvarsson (Finnbogason, 69.). Szövetségi kapitány: Lars Lagerbäck és Heimir Hallgrímsson
MAGYARORSZÁG:
Király G. – Lang, Juhász R. (Szalai Á., 85.), Guzmics, Kádár – Nagy Á. – Dzsudzsák, Gera Z., Kleinheisler, Stieber Z. (Nikolics, 67.) – Priskin (Böde, 67.). Szövetségi kapitány: Bernd Storck
Gólszerző: G. Sigurdsson (40. – 11-esből), ill. Saevarsson (88. – öngól)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

KÉSŐBB
Portugália–Ausztria 0–0

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG 2 1 1 3–1 +2 4
2. Izland 2 2 2–2 0 2
3. Portugália 2 2 1–1 0 2
4. Ausztria 2 1 1 0–2 –2 1
EB 2016
AZ F-CSOPORT PROGRAMJA
Június 14.18.00Ausztria–MAGYARORSZÁG 0–2 (Szalai Á., Stieber Z.)
Június 14.21.00Portugália–Izland 1–1 (Nani, ill. B. Bjarnason)
Június 18.18.00Izland–MAGYARORSZÁG 1–1 (G. Sigurdsson – 11-esből, ill. Saevarsson – öngól)
Június 18.21.00Portugália–Ausztria 0–0
Június 22.18.00Izland–AusztriaSaint-Denis, Stade de France
Június 22.18.00MAGYARORSZÁG–PortugáliaLyon, Stade des Lumieres
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik