Női válogatott: Kratz közel ötven focistát hívott két táborba

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2021.08.18. 20:56
null
Margret Kratz véglegesítette a szakmai stábját (Fotó: mlsz.hu)
A női labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Margret Kratz új játékosokat igyekezett felfedezni és a szakmai stábját is véglegesítette – számolt be róla az mlsz.hu.

 

A SZAKMAI STÁB
Margret Kratz, szövetségi kapitány
Tóth Alexandra, másodedző
Könczey Zsolt, másodedző
Marvin Manske, videoelemző
Hámori István, kapusedző
dr. Papp Eszter, csapatorvos
Dombi Árpád, fizioterapeuta
Varró Tina, fizioterapeuta
Vajda Orsolya, fizioterapeuta
Arany Zoltán, felszerelés-felelős
Pákolicz Dávid, csapatmenedzser

Margret Kratz két edzőtábort is tartott a nyár közepén, mindkét alkalommal több mint 20-20 játékos részvételével. Az összesen csaknem ötven labdarúgó három-három napot töltött együtt a válogatott edzőközpontjában, Telkiben: délelőttönként a technikai tudásukra, délutánonként a taktikai és atlétikai képességeikre volt kíváncsi a szövetségi kapitány.

• Dombi Árpád, fizioterapeuta

„Kis csoportokban, illetve közösen is dolgoztunk. Mindent láttam, amit szerettem volna, és mondhatom, néhány fiatal lánynak biztos belépője van a következő összetartásra is, nagyjából tíz játékost pedig szeretnék továbbra is megfigyelni a klubjaikban” – nyilatkozta Margret Kratz az mlsz.hu-nak.

A német szakember mostanra kinevezte a szakmai stábját, amelyhez egy fiatal, német edző is csatlakozik.

„Szerettem volna, hogy különböző korosztályok, illetve férfiak és nők egyaránt alkotnák a stábot. A tapasztalat mellett szükség van a fiatal energiára is, így alkotunk jó egységet. Én vagyok a legidősebb, és Marvin, aki huszonhárom éves, a legfiatalabb. Úgy gondolom, jól megtalálja a hangot a korban hozzá közelálló játékosokkal. Marvin nálam szerzett edzői papírt tizenhét éves korában, és Új-Zélandon volt profi játékos, valamint edző. Fiú- és lánycsapatokkal is foglalkozott, illetve videóelemzőként egyaránt számíthatunk rá. A munka mellett sportmenedzsmentet tanul. Tele van pozitív energiával” – mutatta be az új szakembert Margret Kratz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik