Szoboszlai Dominik: Büszke vagyok a csapatra, megmutattuk a valódi énünket

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2024.09.10. 23:18
Fotó: Árvai Károly
Mint arról beszámoltunk, a magyar labdarúgó-válogatott gól nélküli döntetlen játszott a Puskás Arénában Bosznia-Hercegovinával a Nemzetek Ligája A-ligájának 3. csoportjában, a 2. fordulóban. A meccset Nikitscher Tamás és Szoboszlai Dominik is értékelte az M4 Sportnak.


„Gyerekkori álmom vált valóra, leírhatatlan érzés – mondta a válogatottban életében először kezdőként pályára lépő Nikitscher Tamás. – Elképesztő egy egész meccset végigjátszani ennyi néző előtt. Felemás érzéseim vannak, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki. Sokkal jobban futballoztunk, de ezeket a helyzeteket értékesíteni kellett volna.”

„Büszke vagyok a csapatra, hogy a németek elleni ötgólos vereség után ilyen teljesítménnyel rukkoltunk elő, és hogy megmutattuk a valódi énünket – értékelt Szoboszlai Dominik. – Olyan volt, mintha hárman álltak volna a kapuban, olyan teljesítményt nyújtott a kapusuk. Ezúttal sokkal szervezettebben játszottunk, jobban figyeltünk egymásra, betartottuk a távolságot, az utasításokat. Nem is tudok szomorú lenni. Persze szomorú vagyok, mert a három pont az mégiscsak három pont és nem egy. De jó irányba indultunk el, ezt tartani kell, és akkor szerencsénk is lesz. Ahogy korábban mondtam, lehet, hogy ez az öt nullás pofon jól jött, mert az egész csapat lejött a földre, a valóságba, mert lehet, hogy tizennégy veretlen meccs után kicsit elszálltunk. A mai meccsen mutatott küzdelemmel, akarással futballoztunk, tizenkilenc gólhelyzetünk mutatja, hogy jó irányba indultunk el.”

 

NEMZETEK LIGÁJA
2. FORDULÓ
A-LIGA
3. CSOPORT
Magyarország–Bosznia-Hercegovina 0–0
Budapest, Puskás Aréna, 46 443 néző. Vezette: Guida (olasz)
Magyarország: Dibusz – Botka (Balogh B., 82.), W. Orbán, Dárdai M. – Bolla (Csoboth K., 75.), Nikitscher, Schäfer, Nagy Zs. (Kerkez, 82.) – Szoboszlai D. – Sallai R., Varga B. (Ádám M., 82.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Bosznia-Hercegovina: Vasilj – Gazibegovic, Bicakcic, Katic, A. L. Barisic, Dedic – Saric (Gigovic, 61.), I. Basic (Huseinbasic, 61.), Burnic (B. Tahirovic, a szünetben) – Dzeko, Demirovic (Bajraktarevic, 77.). Szövetségi kapitány: Sergej Barbarez

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik