Koeman szerint a magyar csapatnak is kijárt volna egy piros lap

PÓR KÁROLYPÓR KÁROLY
Vágólapra másolva!
2024.10.11. 23:26
Ronald Koeman (Fotó: Dömötör Csaba)
A Magyarország–Hollandia (1–1) NL-meccs utáni sajtótájékoztatón először a vendégek szövetségi kapitánya, Ronald Koeman értékelt.

Ronald Koemant először Van Dijk kiállításáról kérdezték.

„Nem tudok ítélkezni, mert nem tudom, mi hangzott el, az első sárga lap után megfontoltabbnak kellett volna lennie”– válaszolt Ronald Koeman, aki ezután a meccs alakulásáról beszélt.

„Nehézkesen indult számunkra. Türelmesnek kellett lennünk, nagyon nehezen tudtuk megtalálni a támadóinkat. Az első félidőben a bal oldalon többet kellett volna kihoznunk, a másodikban Cody Gakpo révén javítani tudtunk azon az oldalon, de nem voltak jók az utolsó átadások. Ilyenkor, amikor középen sokan tömörülnek , a széleken kell a védelem mögé kerülni, ott kell jobb teljesítmény. Azonban az, hogy emberhátrányban is ki tudtunk egyenlíteni, mindenképp pozitívum” – fogalmazott a hollandok szövetségi kapitánya.

„Az utolsó húsz percben változtattunk a felálláson és többet egy az egyeztünk, de aztán a kiállítás megváltoztatta a játék képét. Jobban kell kezelni az ilyen helyzeteket, amikor ennyire mélyen védekezik az ellenfél, mint a magyar válogatott" – beszélt a holland szakvezető a meccs hajrájáról, majd arra a kérdésre is válaszolt, előre elfogadta volna-e ezt az eredményt, igazságos-e a döntetlen.

„Előre nem írunk alá semmit, de a magyarok jól küzdöttek. Voltak nehézségeink, ám alapvetően igazságos eredmény született. Azonban úgy gondolom, hogy a Malennel szemben elkövetett szabálytalanság után a magyar válogatott is kaphatott volna egy piros lapot, viszont a mi kiállításunk után kihoztuk a maximumot ebből a meccsből, persze jobb lett volna nyerni.”

NEMZETEK LIGÁJA 
A-LIGA, 3. FORDULÓ
3. CSOPORT
MAGYARORSZÁG–HOLLANDIA 1–1 (1–0) 
Budapest, Puskás Aréna, 55 300 néző. V: Fähndrich (svájci) 
Magyarország: Dibusz – Fiola, Orbán, Dárdai M. (Botka, a szünetben) – Bolla (Gera D., 90.), Nikitscher, Schäfer, Nagy Zs. – Szoboszlai, Sallai (Csoboth, 65.) – Varga B. (Nagy Á., 79.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Hollandia: Verbruggen – Dumfries, Van Dijk, De Vrij (Malen, 77.), Van de Ven – Gravenberch, Reijnders, Q. Timber (G. Til, 77.) – Gakpo (Hato, 90.), Zirkzee (Brobbey, 77.), Simons (De Ligt, 81.). Szövetségi kapitány: Ronald Koeman
Gólszerző: Sallai (32.), ill. Dumfries (83.)
Kiállítva: Van Dijk (80.)

   
AZ ÁLLÁS       
1. Németország3219–3+67
2. Hollandia3128–5+35
3. MAGYARORSZÁG3211–6–52
4. Bosznia-Hercegovina3123–7–41

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik