A debütáló Horváth Ferenc izgul

Munkatársainktól MunkatársainktólMunkatársainktól Munkatársainktól
Vágólapra másolva!
2002.08.01. 19:46
Címkék
Kárpótolni kell a szurkolókat

Simek Péter (Újpest):
–A dunaújvárosi vereség után mindenképpen gyôzni akarunk. Tisztában vagyunk azzal, hogy a lelkes szurkolóinkat is kárpótolnunk kell a vereség miatt.

Molnár Zoltán (MTK):
– Boldog voltam, hogy visszatértem az MTK-hoz. A Videoton ellen jól ment a játék, de nem elégedhetek meg, mert tehetséges fiatalok várnak bizonyításra készen.
Kárpótolni kell a szurkolókat

Simek Péter (Újpest):
–A dunaújvárosi vereség után mindenképpen gyôzni akarunk. Tisztában vagyunk azzal, hogy a lelkes szurkolóinkat is kárpótolnunk kell a vereség miatt.

Molnár Zoltán (MTK):
– Boldog voltam, hogy visszatértem az MTK-hoz. A Videoton ellen jól ment a játék, de nem elégedhetek meg, mert tehetséges fiatalok várnak bizonyításra készen.
Javítania kell az Újpestnek!
Az első forduló dunaújvárosi kudarca után hazai pályán mindenképpen nyernie kell a dobogóra pályázó együttesnek. Jó hír a sikerben reménykedő drukkereknek, hogy péntek este már pályára léphet az együttesben a cseh Daniel Tchur és a harminckétszeres magyar válogatott csatár Horváth Ferenc, ők az első fordulót azért hagyták ki, mert nem érkezett meg a játékengedélyük előző klubjuktól. Hiányzik viszont majd az MTK elleni találkozóról a még lábadozó Lubos Kozel és a komolyabb sérüléssel bajlódó Németh Tamás, elképzelhető azonban, hogy Radek Sloncík pályára lép, mivel enyhülnek térdfájdalmai.
"A dunaújvárosi találkozó után kicsit a lelkekkel is kellett foglalkoznunk –mondta Szabó András, a lila-fehérek vezetőedzője. –Azzal mindenki tisztában van, hogy változtatni kell a hozzáálláson. Nincs semmi probléma az együttessel, de jobban kell küzdeniük a labdarúgóknak az MTK elleni találkozón. Jó eredménnyel helyre kell billentenünk mindent, persze azzal is tisztában van mindenki, hogy a Megyeri úton csak a győzelem elfogadható. Többször láttuk az MTK-t, és tisztában vagyunk azzal, hogy jó csapat lesz az ellenfelünk. Nagy figyelemmel, keményen kell futballozni, és akkor megnyerjük a mérkőzést.”
Horváth Ferenc tehát bemutatkozik a lila-fehéreknél, ez pedig azt jelenti, hogy Tokody Tibor kimarad az együttesből. A helyzet kísértetiesen hasonlít a télire, amikor a brazil Túlio érkezett a Megyeri útra, hiszen akkor is a tehetséges futballista maradt ki az együttesből. Tokodyval kapcsolatban Szabó elmondta: a támadó előtt szabad az út, de Újpesten most sok jó játékos van, bárki kimaradhat és be is kerülhet a csapatba.
"Biztos, hogy lesz bennem egy kis félsz péntek este, amikor kifutok majd a pályára, már csak azért is, mert négy esztendeje nem szerepeltem a magyar bajnokságban –vélekedett Horváth Ferenc. –Mindenben javulnunk kell a dunaújvárosi mérkőzéshez képest, de én biztos vagyok abban, hogy egészen más arcát mutatja majd a csapat az MTK ellen, mint az első fordulóban. Jól sikerült a beilleszkedésem a gárdába, de azzal is tisztában vagyok, hogy csak akkor tudom elfogadtatni magam igazán, ha gólokat lövök, akár már péntek este is. Ha eredményes lennék az MTK ellen, akkor tökéletes bemutatkozásról beszélhetnénk. Most azonban csak az a fontos, hogy győzzünk, és a szurkolók jó hangulatban hagyhassák el a Megyeri úti stadiont a lefújás után.”

Csapatok. Minden adott ahhoz, hogy péntek este jó mérkôzést lássanak a szurkolók. Mindkét gárda pályára küldheti legjobbjait – már akik nem sérültek –,hiszen Újpestre és a Hungária körútra is megérkezett az új szerzemények játékengedélye. Közülük a Megyeri úti Daniel Tchur és Horváth Ferenc be is mutatkozik új egyesületében, ám a kék-fehéreknél még várni kell a moldovai Valerij Andronic elsô szereplésére.

Belépés. Sietniük kell pénteken az újpesti szurkolóknak a mérkôzésre. A D-lelátóra már csak azok válthatnak jegyet, akiknek van szurkolói törzskártyájuk. Ezt a kis bilétát a találkozó elôtt is el lehet készíttetni, ám ez idôigényes folyamat. A pénztárak 16 órakor nyitnak.
Fontos mérkőzés előtt áll Vlaszák Géza is, aki nyáron érkezett az MTK-tól a Megyeri útra. A kapusnak nem kellett sokat várnia arra, hogy ismét találkozzon régi társaival. A játékos elmondta, hogy semmi különöset nem akar bizonyítani a kék-fehéreknek, ám mindenképpen győztes csapat tagjaként szeretne bemutatkozni a Megyeri úti publikumnak.
Hír még az újpestiek részéről, hogy az örökös bajnokok számára új belépőt bocsátott ki a klub, amelyet az érintettek munkaidőben vehetnek át a Megyeri úti székház recepcióján.
A tavaszi szezon önbizalom-romboló vergődését mi mással lehetne a leggyorsabban feledtetni, mint egy gyors győzelemmel. Az MTK ezt mindjárt az első fordulóban, a Videoton ellen megtette, így a kék-fehérek az új bajnokság első rangadójára önbizalommal telve készülődnek.
"A sorsolás szeszélyének köszönhetően a közeljövőben igen sűrűn játszunk majd a dobogóra is esélyes riválisokkal – fejtegette Egervári Sándor vezetőedző. – Az első ilyen hatpontos rangadót az Újpesttel vívjuk, ráadásul mindjárt idegenben. Nem téveszt meg minket a lilák balul sikerült újvárosi meccse, mert minden meccs másról szól. Ott voltam a lelátón és személyesen győződtem meg arról, hogy jó képességű játékosokból épülget egy jó csapat a Megyeri úton. Ellenfelünket ráadásul láttam a Szuperkupa-meccsen is, így alaposan felkészülhetünk belőlük. Mindenesetre akármelyik arcát is mutatja pénteken az Újpest, mi a győzelem reményében lépünk pályára. A jó szerepléshez nem elég megismételnünk az elmúlt fordulóban mutatott teljesítményünket, hiszen voltak hibák a játékunkban. Akkor győzhetünk, ha ezeket a hibákat el tudjuk hagyni, és rá tudunk erősíteni a játékunkban meglévő pozitívumokra.”
Komlósi Ádám piros lapos eltiltása lejárt, a középső védő a Megyeri úton visszakerül a kezdőcsapatba. Ezúttal sem számíthat azonban Egervári Sándor a sérüléséből felépült, de még erőnléti gondokkal küzdő Győri Jánosra, illetve Horváth Leventére sem. Az egyetlen nagy hiányzó pénteken a térdét fájlaló Füzi Ákos lehet. A válogatott középpályás játékáról csak közvetlenül a meccs előtt határoz a szakmai stáb, és amennyiben Füzi nem tudja vállalni a játékot, úgy Elek Norbert lesz a helyettese.
Elviekben ott lehet a pályán a legújabb szerzemény, a moldovai Valerij Andronic is, akinek a mérkőzés délelőttjére várják a papírjait a Hungária körútra. A dokumentumok megléte azonban ezúttal nem sokat számít, mivel Egervári biztos, hogy nem nevezi a játékost a mérkőzésre. A mesteredző elmondta, hogy az egy hét távollét miatt (a játékos a munkavállalási engedélyét intézte Chisinauban) nem lát lehetőséget a mérkőzés előtt két nappal betoppanó labdarúgó szerepeltetésére.

História
A két csapat 1905-ben játszott először egymás ellen, s akkor 1–1-es eredmény született, míg a következő két alkalommal a vendégek nyertek. Az első újpesti sikert 1910-ben jegyezhették fel a krónikások. Tavaly ősszel az MTK győzött a Megyeri úton, ahol legutóbb tavasszal született hazai siker.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik