Nyilasi Tibor új feladata

Munkatársainktól MunkatársainktólMunkatársainktól Munkatársainktól
Vágólapra másolva!
2002.08.01. 19:59
Címkék
Nyilasi Tibor, az utánpótlás-válogatott új szakágfelügyelôje kihívásnak tartja a feladatot
Nyilasi Tibor, az utánpótlás-válogatott új szakágfelügyelôje kihívásnak tartja a feladatot
Nyilasi Tibor, az utánpótlás-válogatott új szakágfelügyelôje kihívásnak tartja a feladatot
Nyilasi Tibor, az utánpótlás-válogatott új szakágfelügyelôje kihívásnak tartja a feladatot
Nyilasi Tibor, az utánpótlás-válogatott új szakágfelügyelôje kihívásnak tartja a feladatot
Nyilasi Tibor, az utánpótlás-válogatott új szakágfelügyelôje kihívásnak tartja a feladatot
A szikár hír: csütörtökön ülésezett a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöksége. Ugyenezen információ kibővítve: a tanácskozást követően arról kell szólni, hogy immár egy szervezeti egységhez tartozik az edzőképzés és a válogatott csapatok működtetése, csakúgy, mint a Bozsik-program 2 nevet viselő feladatok irányítása. E szervezeti egység az MLSZ szakmai és edzőképző központja, amely mostantól az A és az olimpiai (U21) csapat kivételével az összes – tehát a futsal-, a női és minden korosztályos – válogatottat is felügyeli.
Nem az elnökségi ülésen dőlt el, de a szövetség szakmai megújulásához kapcsolódik a hír, miszerint Varga István, az Újpest és a Csepel egykori trénere a szakmai és edzőképző központ munkatársa lett. Varga amúgy az edzőbizottságnak is tagja, a B szintű tanfolyamok egyik vezető instruktoraként tevékenykedik a jövőben, s ebbéli minőségében a szervezés, az oktatás és a vizsgáztatás is feladatai közé tartozik majd.
És ezek után következhet az a hír, amely valóban címlapra kívánkozó információ: Nyilasi Tibor ismét szerepet vállal a magyar futballban. Az egykori ezüstcipős labdarúgó, a Ferencvárossal edzőként bajnokságot nyerő szakember a férfi utánpótlás-válogatottak szakágvezetőjeként kapcsolódik be a magyar labdarúgás vérkeringésébe, mi-után a feladatait illetően a múlt héten nagy vonalakban megállapodott Bozóky Imrével, az MLSZ elnökével. Habár a részleteket illetően további megbeszélések várhatók a szakmai és edzőképző központ és Nyilasi Tibor között, az majdnem biztos, hogy szeptember 1-jétől a Ferencváros hajdani játékosa és mestere szakmai felügyelőként dolgozik majd, és az ő közvetlen felügyelete alá tartozik az U19-es gárda, amelynél a napi edzői munkát Both József látja majd el.
Nyilasi négy éve szakított a Ferencvárossal, ám most újra kamatoztathatja képességeit, tapasztalatait és a megszerzett A-licences végzettségét, úgy, hogy hivatalosan is a szövetségben dolgozik. Az egykori kedvenc valójában utánpótlás-felügyelő lett, de a feladata nem csupán adminisztratív, annál több: ettől kezdve ő koordinálja majd a korosztályos válogatottakat, figyeli a tehetségeket, ha kell edzést vezet, vagy ha a helyzet úgy kívánja, akkor játékosmegfigyelőként is feltűnik majd.
"Örömmel dolgozom az utánpótlásért, mindig is imádtam kissrácokkal foglalkozni, és úgy gondolom, igazi szakmai kihívás számomra ez a feladat – mondta Nyilasi Tibor, akivel szombati számunkban olvashatnak nagyobb lélegzetű interjút. – Megtisztelő, hogy az MLSZ-ben rám gondoltak, nekem kell majd rajta tartanom a szemem a tizenhét és tizennnyolc éves tehetségeken. Igazi csapatmunka részese leszek. Ez lehet a jövő útja, a Bozsik-programon keresztül felfedezni, felkészíteni a sok-sok tehetséget.”
A hetvenszeres válogatott felkérése a szövetségi munkára szoros összefüggésben áll az MLSZ csaknem fél éve megkezdett szervezeti reformjával. Ennek keretében újjáalakult a szövetség utánpótlás-bizottsága, amelynek tagjai tavaly testületileg lemondtak. Az új elnök Balázs András lett, a bizottságban pedig helyet kapott Both József, Markó Edina, Csende Sándor, Kaló József, Kovács János valamint Nyilasi Tibor, akikhez a későbbiekben a profiliga delegáltja is csatlakozik.
Az elnökség elfogadta az amatőr-, valamint a profiliga beszámolóját az új bajnokságok előkészítéséről és beindításáról. Bár az NB I B-s gárdák nevezése – meghívása, ajánlása? – terén kialakult káosz következtében a másodosztály versenykiírásának módosítására kényszerült az MLSZ, s mint azt Deésy György, a Magyar Amatőr Labdarúgóliga főtitkára kiemelte, az elmúlt évekhez képest mégis tapasztalható volt némi pozitív változás a nevezési fegyelem terén. Igaz, mindez az amatőröket, azon belül is az NB II-es és NB III-as együtteseket érinti. A főtitkár szavait alátámasztandó azt is hansúlyozta: hosszú évek után először fordult elő, hogy a kilencvenhat NB III-as egylet közül mindössze egy (a Jászberény) tiltakozott a csoportbeosztás ellen – a kérelmet elutasította az elnökség…
A játékvezetői bizottság éves beszámolójára is sor került, és abból többek között kiderült, hogy a mögöttünk lévő idényben egyetlen magyar játékvezető sem kapott hetesnél rosszabb osztályzatot nemzetközi ellenőrtől.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik