Csak egy maradhat hibátlan

Munkatársainktól MunkatársainktólMunkatársainktól Munkatársainktól
Vágólapra másolva!
2002.08.09. 22:54
Címkék
Egy biztos: az MTKDVSC találkozót követően eggyel csökken a profiligában százszázalékos eredményességi mutatóval bíró gárdák száma. A házigazda kék-fehérek a hazai, Videoton elleni sikeres bemutatkozást követően a múlt pénteken Újpesten is megszerezték a három pontot, Illés Béla  minimum  négy védőt és egy kapust, no meg a teljes lila-érzelmű publikumot őrületbe kergető góljának köszönhetően.
Egervári Sándor örül annak, hogy az MTK játékosai már elfeledték a tavaszi szereplést
Egervári Sándor örül annak, hogy az MTK játékosai már elfeledték a tavaszi szereplést
Egervári Sándor örül annak, hogy az MTK játékosai már elfeledték a tavaszi szereplést
Egervári Sándor örül annak, hogy az MTK játékosai már elfeledték a tavaszi szereplést
Egervári Sándor örül annak, hogy az MTK játékosai már elfeledték a tavaszi szereplést
Egervári Sándor örül annak, hogy az MTK játékosai már elfeledték a tavaszi szereplést
Mivel a DVSC is hasonló teljesítményt produkált (legyőzve előbb a Sopront 2-1-re, majd a Dunaferrt 3–2-re), talán nem túlzó a kijelentés: a forduló rangadójára kerül sor szombaton a Hidegkuti-stadionban. Erről az MTK mesteredzője, Egervári Sándor is hasonlóan gondolkodik:
"Bizakodó hangulatban várjuk a nyáron jól erősítő és a szezont hozzánk hasonlóan két győzelemmel kezdő Debrecent – ecsetelte labdarúgói lelkiállapotát a mesteredző. – Nem vagyunk elájulva eddigi teljesítményünktől, de azzal mindannyian tisztában vagyunk, hogy jó úton járunk. Minden találkozón, így az előttünk álló meccsen is keményen meg kell küzdenünk a pontokért. A győzelmektől függetlenül számos hibapont volt a játékunkban. Ezeket kell elsősorban kijavítanunk, és ha a csapatjátékot sikerül fejlesztenünk, úgy az esélyeink is jobbak lesznek a győzelemre. Sopronban felmértük a DVSC-t, tiszteljük a Lokit, de ennyi és nem több, amit ellenfelünkkel kapcsolatban mondani szeretnék. ”
Tavasszal szinte csak kudarcban volt részük az MTK futballistáinak, pszichésen mélypontra kerültek, ám ez a folyamat mára megfordult.
"Mentálisan újra rendben van a társaság – fogalmazott Egervári Sándor. – A játékosok tisztában vannak a képességeikkel, és azt is tudják, hogy ki is kaphatunk, de ez nem okoz majd törést. A játékban ugyanis benne van a vereség lehetősége. Persze remélem, a tanulópénz első részletét nem most szombaton fizetjük.”
Minden bizonnyal sokáig beszédtéma lesz a Dunaferr legutóbbi debreceni vendégjátéka a labdarúgószurkolók körében.
A dunaújvárosiak amiatt háborognak, hogy a játékvezető egy olyan találattal "segítette” győzelemre a DVSC-t, ami valójában nem is volt gól – bár ehhez tegyük hozzá: nincs egyértelmű bizonyíték arra vonatkozóan, hogy Marius Sumudica labdája teljes terjedelmével túljutott a gólvonalon, mielőtt Éger László felszabadított. Azt is nehezményezik az újvárosiak, hogy a játékvezető többet hosszabbított az előre jelzettnél. Nos a Lokinak is vannak korábbról hasonló élményei. Nem is olyan régen Sopronban szintén dupla annyi időt hosszabbított a bíró, mint amennyit segítője a közönségnek és a pályán lévőknek felmutatott, s ez akkor a DVSC vereségéhez vezetett. A játékvezetői ténykedés kapcsán a legkirívóbb az az eset volt, amikor a Debrecennek három szabályos gólt nem adtak meg hazai pályán az Újpest ellenében, míg a lilák egy vitatott találatot jegyezhettek és azzal győztek is. Az a vereség akkor azért is fájó volt a piros-fehéreknek, mert ezt követően – igaz csak papíron – kiesett a DVSC az élvonalból.

Kölcsönösen tart egymástól a két gárda

Hajdu Attila (MTK): – Nehéz dolgunk lesz, mert a Debrecen hozzánk hasonlóan két meccsbôl kettôt nyert eddig. Ami figyelmet érdemlô: ellenfelünk eddigi öt gólját négy játékos lôtte.
Kerekes Zsombor (DVSC): – Az MTK-nak és nekünk is jó csapatunk van, ezért biztosan jó meccset játszunk. Az én reményem csupán annyi, hogy legalább egy ponttal gazdagodunk majd.
A klub vezetői azonban inkább előretekintenek, már csak azért is, mert a múlt hét végén bebizonyosodott, hogy igencsak szűk az Oláh Gábor utcai stadion a közönség számára. A szurkolók teljesen megtöltötték a lelátókat, amire öt éve nem volt példa, mi több, a DVSC UEFA-kupa mérkőzéseire sem voltak ennyien kíváncsiak. A fokozott érdeklődés nyilvánvalóan az egykori ős-DVSC-s labdarúgók hazatérésének és a gárda eddigi teljesítményének köszönhető. Hogy minél többen láthassák Szentes Lázár együttesét, a DVSC Futballszervező Rt. irányítói azon gondolkodnak, miként tudnák – ha csak ideiglenes jelleggel is – bővíteni a nézőteret. A napokban bejárást is tartottak, de egyelőre nem találtak jó megoldást. Mint ismeretes, a 2008-as labdarúgó Európa-bajnokság egyik helyszíne Debrecen lenne, és itt egy új, 30 000 nézőt befogadni képes stadion épülne a városban. Ha mégsem Magyarországra esik az UEFA választása, ám a DVSC hasonló lendülettel menetel a bajnokságban, akkor is elkelne egy új létesítmény, hiszen a szurkolók növekvő érdeklődését figyelembe véve nem nagy merészség kijelenteni: végképp szűk lesz a csapatnak az Oláh Gábor utcai aréna.

Utánpótlás. Az elmúlt napokban a Portóhoz szerzôdött Buzsáky Ákos is a Hungária körúton edzett. Egervári Sándor örül annak, hogy a tehetséges játékos nagy lehetôséget kapott, és mint mondta, ilyenkor válik nyilvánvalóvá, hogy igenis van értelme az utánpótlásnál végzett tudatos munkának.

Sérülések. Szentes Lázárnak gondot okoz, hogy a Dunaferr elleni meccsen bokasérülést szenvedett Dombi Tibor egész héten nem tudott együtt készülni a többiekkel, ezért a játéka erôsen kérdéses. Ugyanezen a mecscsen Sándor Tamás a hátára kapott rúgást, ami miatt több foglalkozást kénytelen volt kihagyni, de a rutinos játékos minden bizonnyal azért ott lesz a kezdôcsapatban.
A Loki szombaton a Hungária körúton ott szeretné folytatni, ahol egy hete a Dunaferr ellen abbahagyta. A piros-fehérek az utóbbi években többször is megtréfálták már az MTK-t saját otthonában, és nem titok, ezúttal is győzelemre törnek.
"Véleményem szerint hasonló stílusú gárda lesz az ellenfelünk, mint amilyen egy hete a Dunaferr volt – mondta Szentes Lázár, a debreceniek vezetőedzője. – A dunaújvárosiak játékán még érződött a volt trénerük, Egervári Sándor munkája, és az MTK futballjának is hasonló ismérvei vannak. Akárcsak kollégám, én is a támadófutball híve vagyok, nyílt küzdelmet, izgalmas mérkőzést várok, ám hogy melyik együttes kerekedik felül, azt a napi forma döntheti el. Ha döntetlen születik, akkor sem leszek szomorú.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik