Ezúttal nem locsolják fel a gyepet

Munkatársainktól MunkatársainktólMunkatársainktól Munkatársainktól
Vágólapra másolva!
2002.08.09. 23:07
Címkék
Nincs mese, a Kispestnek győzni kell szombaton a Siófok ellen, hiszen a pontvesztés a hátsó régiókban tartaná a csapatot, márpedig a Honvéd továbbra is az első hat közé pályázik.
Nem ijednek meg a keménységtôl

Fitos József (Kispest): – Egyszerű a képlet: mindenképpen gyôznünk kell. Csank János persze biztos jó csapatot hoz össze, de az újakat még be kell építenie, és ezt kihasználhatjuk.
Csank János (Siófok): – Feltüzelt ellenfélre számítok. Remélem, csatáraink tudnak és mernek alkotni, és nem hagyják magukat megfélemlíteni a kôkemény kispesti védôk által.
Nem ijednek meg a keménységtôl

Fitos József (Kispest): – Egyszerű a képlet: mindenképpen gyôznünk kell. Csank János persze biztos jó csapatot hoz össze, de az újakat még be kell építenie, és ezt kihasználhatjuk.
Csank János (Siófok): – Feltüzelt ellenfélre számítok. Remélem, csatáraink tudnak és mernek alkotni, és nem hagyják magukat megfélemlíteni a kôkemény kispesti védôk által.
"Sajnos azt nem lehetett várni, hogy éppen a jól erősítő bajnok és ezüstérmes ellen parádézunk – emlékezett az elmúlt fodulókra a kispesti védő, Téger István. – A ZTE ellen így sem voltunk rosszak, még mi bánkódhattunk, hogy csak egy pontot szereztünk, az Üllői úton viszont alaposan megszórt bennünket a Fradi.”
Kérdezzük is a védőtől, ugyan mi lehetett az oka ennek az összeomlásnak, hiszen a meccs előtt a játékosok szinte egyöntetűen vallották, hogy akár még a győzelem is meglehet – erre jött az a csúnya négyes.
"Úgy látszik, az önbizalom az öltözőben maradt, mert nagyon megilletődve léptünk pályára. Gyermeteg gólokat kaptunk, amelyek miatt elég hamar eldőlt a mérkőzés. Aki látta a meccset, az aligha lehetett elkápráztatva a teljesítményünktől, de a Siófok ellen bebizonyíthatjuk, hogy azért nem vagyunk ilyen rosszak” – magyarázta Téger.

Felkészítés. Az ellenfelek többségéhez hasonlóan a siófokiak is tartanak kissé a Bozsik-stadion immár hírhedt gyepszônyegétôl, attól, hogy a vendéglátók feláztatják a játékteret. S hogy ne érhesse ôket semmilyen meglepetés, néhány futballista a hét közben megnézte a Rettegés arénája című filmet – a lelki felkészítés tehát már megvan…

Sérülés. Nincs szerencséje Fitos Józsefnek és Gujdár Sándornak, hiszen tovább csökkent a rutinosabb játékosokból álló keret. A héten Dubecz János szenvedett combsérülést, így szombaton várhatóan nem játszhat, ezért a Honvéd kispadján négy-öt juniorkorú focistának kell ülnie, akik jó esetben is csak egy-két élvonalbeli bajnokin szerepelhettek eddig.
No, persze, korántsem egy romantikusnak ígérkező randevú vár a kispestiekre, iparkodni kell tiszta erőből…
"Kuttor Attila és Erős Károly személyében két rutinos játékossal erősödött a Siófok, és az eddigi meccsek is bizonyítják, hogy nem rossz csapat az ellenfelünk. Igaz, lehet akármilyen jó vagy rossz, nekünk most már tényleg győznünk kell” – hangsúlyozta a kispesti bekk a szombat esti fellépés előtt, amely páratlan lesz a maga nemében: a hazaiaknak most ugyanis nem kell fellocsolniuk a pályát – megtették helyettük az égiek, így Almír Filipovics is eleget csúszkálhat majd a Bozsik-stadionban. A bosnyák támadó azt fejtegette, eddig elkerülte a szerencse.
"Ha egyszer sikerül betalálnom, akkor utána már könnyebben jönnek a gólok – bizonygatta Almír Filipovics. – Nem volt szerencsém sem a Ferencváros, sem a Videoton elleni találkozón, pedig voltak lehetőségeim a gólszerzésre, különösképpen a fehérváriak ellen. Azt is tudom persze, hogy a szerencse érdekében sokat kell dolgozni, az ugyanis kevés, ha odahaza elhatározom: most aztán betalálok. Munkából persze nincsen hiány Siófokon, s így előbb-utóbb jönnek majd az eredmények is. Akár már most, a Kispest ellen, amikor szeretnénk megszerezni az első győzelmünket.”
Bár Filipovics a hétközi edzőmeccsen a kispadra szorult, nehezen lehetne elképzelni nélküle a Siófok összeállítását, már csak azért is, mert a támadósor két tagja, Csordás Csaba és Szabó Csaba is sérült.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik