Bánkódhat a Kaposvár

Sz. G.Sz. G.
Vágólapra másolva!
2002.12.09. 22:01
Címkék
Ahogyan arra eleve számítani lehetett, egyik magyar férficsapat sem jutott tovább a CEV-kupa nyolcaddöntőjébe, azaz nem tudott csoportja élén végezni a selejtezőben. A Vegyész RC-Kazincbarcikától valóságos csoda lett volna, ha legyőzi a két sztárcsapat (Arcelik Istanbul, Arisz Szaloniki) bármelyikét is, míg a Kométa-Kaposvár nevesnek kevésssé mondható riválisokkal nézett szembe Rigában.
CEV-kupa, férfiak, selejtezô
6. csoport: 1. Arisz Szaloniki (görög) 6 pont, 2. Arcelik Istanbul (török) 5, 3. Kazincbarcika 4, 4. Anhovo (szlovén) 3. 7. csoport: 1. Gomel (fehérorosz) 6, 2. Kaposvár 5, 3. Riga (lett) 4, 4. Baki (azeri) 3. A csoportelsôk jutottak a nyolcaddöntôbe.
CEV-kupa, férfiak, selejtezô
6. csoport: 1. Arisz Szaloniki (görög) 6 pont, 2. Arcelik Istanbul (török) 5, 3. Kazincbarcika 4, 4. Anhovo (szlovén) 3. 7. csoport: 1. Gomel (fehérorosz) 6, 2. Kaposvár 5, 3. Riga (lett) 4, 4. Baki (azeri) 3. A csoportelsôk jutottak a nyolcaddöntôbe.
Utólag elismerjük, igazságtalanul temettük a somogyiakat, hiszen Demeter György tanítványai – ahogy mondani szokás – paraszthajszállal maradtak le a nyolcaddöntő sorsolásáról. A feltételes móddal eljátszva pedig azon morfondírozhatunk: mi lett volna, ha a Kaposvár nem az első napon találkozik az első helyen végzett fehérorosz Gomellel. "Ezt nem tudom, de állítom, ha még egyszer találkoznánk a Gomellel, nem kapnánk ki – mondta Demeter György. –Csütörtök hajnalban indultunk Kaposvárról Budapestre, és reggel fél hétkor indult a repülőnk Rigába, mégsem voltunk elég frissek péntek délután. A fehéroroszok magas labdákkal operáltak, magas volt a terem is, a sáncunk pedig néhányszor tempót tévesztett. Döntőnek bizonyult, hogy az ellenfél jobban blokkolta a kontratámadásainkat, mint mi az ő kontraakcióit.”
A Kométa 3:2-re veszített azon a találkozón, és hiába verte egyaránt 3:0-ra a házigazda Rigát és a Bakit, a fehéroroszok már nem tévesztettek. Sajnos, a továbbjutásról már lemaradó lettek vasárnap este lélek nélkül játszottak a Gomel ellen, így a somogyiak hiába is reménykedtek a körbeverésben.
A Kazincbarcikát sem érheti szégyen, hiszen felvette a kesztyűt a fent említett Arisszal és Arcelikkel, jóllehet ezekben a csapatokban klasszisok ütik a labdát – a görögöknél például három amerikai és a válogatott Hrisztoforidisz, a törököket pedig két bolgár sztár, Ivajlo Sztefanov és Nikolai Ivanov erősíti.
"Az első napon meglepődött a két sztárcsapat, hogy biztosan legyőztük a szlovén Anhovót, minket valahogy eleve a negyedik helyre soroltak be – mondta Toma Sándor, a borsodiak másodedzője. – Csak azt sajnáljuk, hogy a nagyok ellen nem csíptünk meg egyetlen játszmát sem, holott partiban voltunk velük. A szaloniki három napon felmértük, hol tartunk, és sok tapasztalatot szereztünk.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik