Bárdosi pofont adott és kapott

VAS ANDRÁSVAS ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2003.02.08. 22:36
Címkék
A sportminisztérium szombaton két új szônyeggel lepte meg a BVSC birkózóit
A sportminisztérium szombaton két új szônyeggel lepte meg a BVSC birkózóit
A sportminisztérium szombaton két új szônyeggel lepte meg a BVSC birkózóit
A sportminisztérium szombaton két új szônyeggel lepte meg a BVSC birkózóit
A sportminisztérium szombaton két új szônyeggel lepte meg a BVSC birkózóit
A sportminisztérium szombaton két új szônyeggel lepte meg a BVSC birkózóit
Egy héttel szabadfogású kollégáik csepeli találkozója után a kötöttfogásúak számára is megkezdődött az idény: a BVSC a hagyományos Bronz-kupán látta vendégül a fogásnem honi képviselőit – az már nem a szervezőkön múlott, hogy mindössze negyvennégyen mértek be. A viadalt Jánosi György sportminiszter nyitotta meg, s egyúttal jelképesen felavatta a csarnok két vadonatúj szőnyegét, amelyek a GYISM támogatásával kerültek a vasutasklub tulajdonába, új alapokat teremtve ezzel a zuglóiaknak.
A mezőny tagjai viszont régről ismerték egymást, az előcsatározások során jórészt a megszokott mederben csordogáltak az események, azaz az esélyesek nagyrészt hozták a kötelező győzelmeket. A kevés kivétel közé tartozott Hirbik Csaba: az egy hete a Vasasból Vácra igazoló vb-ezüstérmes, aki Berzicza Tamás távollétében – a kecskeméti kézsérülése miatt hagyta ki a versenyt – a 74 kiló favoritjának számított, kikapott a ferencvárosi Palásti Tibortól.
Ganz-kupa, kötöttfogású válogatóverseny, Tatai út
55 kg (körmérkôzés): 1. Oláh Tibor (BVSC-Ganz-Tát), 2. Szabó Gy. (BVSC-Ganz-Tát), 3. Purczeld (Csepel BC). 60 kg: 1. Kliment László (FTC), 2. Bóna (Vasas), 3. Kincses (Csepel BC). Döntô: Kliment–Bóna 6:4. 66 kg: 1. Nagy B. (Kecskeméti TE), 2. Dreschler (FTC), 3. Füredy (BVSC-Ganz-Tát). D: Nagy B.–Dreschler 4:2. 74 kg: 1. Palásti Tibor (FTC), 2. Horváth A. (Kecskeméti TE), 3. Hirbik (Váci Forma). D: Palásti–Horváth A. 4:4 – bírói döntéssel Palásti gyôzött. 84 kg: 1. Kiss Balázs (BVSC-Ganz-Tát), 2. Fodor (FTC), 3. Bárdosi (BVSC-Ganz-Tát) D: Kiss B.–Fodor 2:1. 96 kg: 1. Virág Lajos (Vasas), 2. Kaló (Kecskeméti TE), 3. Németh M. (Bp. Spartacus). D: Virág–Kaló 6:0. 120 kg (körmérkôzés): 1. Deák Bárdos Mihály (Vasas), 2. Major (Esztergom), 3. Nunajev (BVSC-Ganz-Tát)
Egy súllyal feljebb a 84 kilóban a BVSC-s Bárdosi Sándor mondott csütörtököt. A sydneyi olimpia ezüstérmese klubtársával, a tavaly junior Eb-t nyerő Kiss Balázzsal meccselt – a derbi végén mindketten elmondhatták: méretes pofonnal gazdagodtak… Három háromig együtt tartottak a felek, ám ekkor Kiss remekbe szabott "vasgyárival” lepte meg riválisát, akinél ezzel elszakadt a cérna: előbb ököllel vágta szemen a trónkövetelőt, s kapott ezért két büntetőpontot, majd újabb kettőért le is fejelte, feltéve ezzel a koronát a produkciójára…
Parázs, ám az előbbivel ellentétben sportszerű csatát hozott a 66 kilóban a kecskeméti Nagy Balázs és a zuglói Füredy Levente találkozója. A súlycsoport két válogatottja évek óta gyűri egymást, változó sikerrel, a kilenc perc lejárta után ezúttal Nagy örülhetett, mivel két pontjára nem érkezett válasz.
Mivel a legkisebbeknél és a legnagyobbaknál az indulók gyér száma miatt körmérkőzés során dőlt el az arany sorsa – Oláh Tibor, illetve Deák Bárdos Mihály örülhetett–, így a viadal zárásaként csak öt döntőt rendeztek. Hatvan kilóban a ferencvárosi Kliment László druszájával, a vasasos Bónával csapott össze. Sike András tanítványa nagy csaatában – 1:4-ről fordítva – verte meg az angyalföldit, újabb válogatottat fosztva meg ezzel a végső sikertől. Egyel feljebb egy másik Sike-növendék Dreschler Attila nézett farkasszemet a már említett Naggyal. A kecskeméti ugyan már a csoportmérkőzések során legyűrte legnagyobb riválisát, de ezúttal sem pihenhetett, igencsak meg kellett szenvednie a győzelemért.
Klubszinten megegyezett a 74 kilós finálé is: Palásti Horváth Andrással találkozott és revánsot is vett a hírös városiakon, hosszabbítás után bírói döntéssel verte meg ellenfelét. Ifjú titánok találkoztak a 84 kilóban, Kiss a kadettvilágbajnok, szintén ferencvárosi Fodor Zoltánnal csapott össze. A két fiatal kilenc percig gyűrte egymást, a végén, ha minimális különbséggel is, a zuglói diadalmaskodott. A nap utolsó meccsét a vasasos Virág Lajos és a kecskeméti Kaló Béla vívta. Az angyalföldi hamar eldöntötte az arany sorsát, fél perc alatt öt pontot szorgoskodott össze, így a találkozó a továbbiakban igen csendes volt. Ahogy végül is az egész verseny…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik