Hitzfeld nem ereszti Kahnt

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2003.05.19. 21:16
Címkék
Hiába jönnek az érdeklődők (például a Manchester United), hiába vetette fel a kapus, hogy esetlen elhagyja a Bayern Münchent, Ottmar Hitzfeld, a gárda vezetőedzője nem engedi el Oliver Kahnt.
Oliver Kahn a Bayern Münchennél marad
Oliver Kahn a Bayern Münchennél marad
Oliver Kahn a Bayern Münchennél marad
Oliver Kahn a Bayern Münchennél marad
Oliver Kahn a Bayern Münchennél marad
Oliver Kahn a Bayern Münchennél marad
"A világ összes pénze sem lenne elég ahhoz, hogy valaki kivásárolja őt a szerződéséből” – jelentette ki a szakvezető. Kahn 1994 óta van a bajorok keretében, a gárda tagjaként többek között a Bundesligát, a Német Kupát, a Bajnokok Ligáját, az UEFA-kupát és a Világkupát is megnyerte.
Csaknem hasonló az eredménylistája csapattársának, Giovane Elbernek (neki az UEFA-kupa hiányzik a gyűjteményéből), nem csoda, hogy Hitzfeld hozzá is ragaszkodik, és a korábban elvágyódó brazil csatár szintén a maradás mellett tette le a voksát. "A családom jól érzi magát Münchenben, úgyhogy 2004-ig mindenképpen a Bayernnél maradok, után pedig Spanyolországba igazolok” – árulta el Elber.
Utóbbi szavak hallatán érthető, ha Hitzfeld Roy Makaay esetleges szerződtetésével kapcsolatban is sokkal óvatosabban, hogy azt ne mondjuk, visszafogottabban foglalt állást.

Basler Dohába igazol

KAISERSLAUTERN. A Kaiserslauternt az idény végén elhagyó Mario Basler egyéves szerzôdést kötött a katari el-Ittihad együttesével. A dohai klub új alkalmazottja rövid idôn belül már a második német futballista, aki Katarba igazolt, néhány nappal ezelôtt Stefan Effenberg az el-Arabihoz írt alá.

Ernst Kaiserslauternben

KAISERSLAUTERN. A belga Stijn Vreven után Thomas Ernst a Kaiserslautern második új szerzeménye a következô idényre. A VfB Stuttgart második számú kapusa lelépési díj nélkül lesz a „vörös ördögök” alkalmazottja a következô két évben.

Verekedések Bochumban

BOCHUM. Kilenc rendôr megsérült szombaton azokban az utcai harcokban, amelyek a VfL Bochum–Hamburg mérkôzés után törtek ki. A 32 600 nézô elôtt lejátszott találkozót követôen a vendégszurkolók városszerte összecsapásokat provokáltak a hatóságokkal, illetve a hazai hívekkel. A rendbontók közül 28-at ôrizetbe vettek, közülük 16 ellen indult eljárás. A meccs 1–1-es döntetlennel végzôdött.
"Nem vagyunk kényszerhelyzetben, több játékosunk is hamarosan felépül, és csatlakozik a kerethez. A támadósorunk kellőképpen erős” – jegyezte meg a szakember.
Fredi Bobic viszont nem marad jelenlegi állomáshelyén, Hannoverben, hanem a berlini Hertha BSC-hez teszi át a székhelyét. A válogatott támadó többéves megállapodást köt új munkaadójával. "Rengeteget köszönhetünk a játékosnak, aki most sportszakmailag és anyagilag is kedvezőbb helyzetbe kerülhet, ezért elfogadjuk és tiszteletben tartjuk a döntését” – kommentálta nagyon sportszerűen Bobic lépését Martin Kind, a Hannover elnöke. A csatár 2002 szeptemberében ingyen lett az újonc játékosa (a Borussia Dortmund nem tartott igényt a szolgálataira), és 14 góllal oroszlánrészt vállalt a bentmaradás kiharcolásából.
A Hannover máris kapcsolatba lépett Tomislav Mariccsal (Wolfsburg) és Thomas Christiansennel (VfL Bochum), közülük kerülhet ki Bobic utóda. Ebből a párosból Mariccsal lesz egyszerűbb megegyezni, hiszen neki az idény végén lejár a "farkasokkal” kötött szerződése, és már jelezte, nem akar a klubban maradni. A dán-spanyol futballista a Hannover mellett a Hansa Rostockkal, az Arminia Bielefelddel és az 1. FC Kölnnel tárgyal.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik