Hitzfeldet marasztalják

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2003.06.03. 21:38
Címkék
A közelmúltban az elnyert jelentős trófeák tekintetében minden idők legeredményesebb német edzőjévé előlépő Ottmar Hitzfeldet (a szakembernek 2 BL-sikere, nyolc bajnoki címe  hat német, két svájci  és öt kupagyőzelme  két német, három svájci  van, azaz öszszesen 15 diadallal büszkélkedhet, amivel maga mögé utasította a 14-nél leragadó Udo Latteket) korábban kapcsolatba hozták a német válogatottal, valamint több külföldi csapattal is, most mégis elképzelhető, hogy pályafutása végéig a Bayern Münchennél marad.
Beckenbauer apa lesz

MÜNCHEN. Megint apa lesz Franz Beckenbauer, a Bayern München elnöke. Az 57 éves sportvezetô a Bild című lapnak elárulta, hogy élettársa, Heidrun Burmester négy hónapos terhes. A párnak már van egy közös gyereke.
Beckenbauer apa lesz

MÜNCHEN. Megint apa lesz Franz Beckenbauer, a Bayern München elnöke. Az 57 éves sportvezetô a Bild című lapnak elárulta, hogy élettársa, Heidrun Burmester négy hónapos terhes. A párnak már van egy közös gyereke.
Karl-Heinz Rummenigge, a klubot működtető gazdasági társaság első embere ugyanis hosszabb távon számít a trénerre. "Még messze van az út vége, biztos vagyok benne, hogy az együttműködésünk tovább tart, mint Hitzfeld jelenlegi, 2005-ig érvényes szerződése” – nyilatkozta a hajdani világklasszis csatár.
Rummenigge elárulta, teljesítik az edző kérését, így a bajorok nem tartanak nagy nyári kiárusítást – Ballack például semmilyen körülmények között sem távozhat, de a többek által csábított kulcsemberek (Kahn, Elber, Kuffour, illetve a szerződését 2006 nyaráig meghosszabbító Szalihamidzsics) is maradnak. Niko Kovac viszont mehet a Herthához, méghozzá lelépési díj nélkül, feltéve, ha ő is akarja. Berlinben biztosan több játéklehetőséget kapna a horvát középpályás, igaz, ott gyaníthatóan nem hárommillió eurót keresne egy évben.

Zé Roberto pihenôn

BRAZÍLIA. A brazil válogatott Zé Roberto nélkül áll ki a Konföderációs Kupán. A Bayern München középpályására mandulaműtét vár.
Eközben a Schalke gőzerővel keresi az új edzőjét. Korábban Felix Magath (VfB Stuttgart) és Christian Gross (FC Basel) is biztos befutónak tűnt, azonban mindketten nemet mondtak az ajánlatra – akárcsak Eric Gerets (Kaiserslautern), Guus Hiddink (PSV) és Jupp Heynckes (Athletic Bilbao) –, így továbbra sem tudni ki követi Marc Wilmotsot. Rudi Assauer menedzser most tapasztalt trénert keres, olyan mint a hajdan a "királykékekkel” két Német Kupát nyerő Huub Stevens, és vele szeretne élcsapatot építeni. Assauer Hollandiában nézett körül, jelenleg a következő nevek szerepelnek a listáján: Bert van Marwijk (Feyenoord), Martin Jol (RKC Waalwijk), Louis van Gaal (munka nélkül), Frank Rijkaard (munka nélkül), Johan Neeskens (NEC). Közülük talán Neeskens passzol a legjobban a gelsenkircheni klubmodellbe…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik