A Ducati gyors duplára készül

HEGYI ANDRÁSHEGYI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2003.06.25. 21:38
Címkék
A világ leghíresebb motorkerékpáros szentélyében, a motorosoknak épített és 1925 óta kizárólag általuk is használt asseni Van Drenthe-pályán csupa izgalmat tartogat a gyorsasági vb csütörtökön kezdődő idei hetedik futama.
A vb állása

Tv: Eurosport, 12.45–16.15 (élő)
A vb állása

Tv: Eurosport, 12.45–16.15 (élő)
A vallási okok miatt hagyományosan szombaton rendezett Holland TT-n (a tradíciók miatt a németalföldi verseny megnevezése nem Grand Prix, hanem Tourist Trouphy) mindhárom géposztályban fantasztikus csatározások várhatók: vannak, akiknek mindenáron javítaniuk kell; vannak, akik további győzelmeket akarnak begyűjteni; míg vannak olyanok, akik a két héttel ezelőtti Katalán Nagydíjon elért részsikerük után még előrébb szeretnének lépni.
A MotoGP-ben Loris Capirossi Barcelonában megszerezte a Ducati első győzelmét a királykategóriában, és a 44 év után vb-futamot nyerő bolognai márka természetesen rögtön duplázni szeretne. Capirex kétszer már győzött az asseni ringen, amelynek gyors vonalvezetése tökéletesen fekszik a mezőny legerősebb motorjának, a Desmosedicinek. Valentino Rossi, aki háromszor volt első Assenben, már csak azért is vissza akar vágni a Ducatinak, mert saját hibájából vesztette el a katalán viadalt. A négyszeres világbajnok felkészült a revánsra, Barcelonában már egy új fejlesztésekkel ellátott RC211V-t tesztelt sikeresen. A többi Honda-sztár, Gibernau és Biaggi is újítani szeretne Assenben: az idén két aranyat nyerő spanyol az elmúlt két futamon csak egy bronzéremre volt képes, míg Mad Max a bukása miatt Barcelonából csak két pontot vihetett haza.
A 250-ben éllovas Manuel Poggialinak mindenáron javítania kell azt követően, hogy Barcelonában motorhiba miatt kiállni kényszerült. Ha nem ér el jó eredményt szombaton, akár el is vesztheti az összetettbeli első helyét, amelyet a vb nyitó futama óta őriz, mögötte ugyanis ugrásra kész a sikeréhes Elias, a kezdeti gyengélkedése után egymás után két második helyet elkönyvelő Fonsi Nieto, valamint az első trófeáját Barcelonában megkaparintó Randy de Puniet.
A 125-ben sok nagy név, Cecchinello, Dovizioso, Ui, Stoner és Pablo Nieto akarja máris feledtetni a barcelonai bukását, ami nem lesz egyszerű, hisz az összetett elsője, Pedrosa imádja Assent – annak idején itt nyert először –, és a 17 éves svájci Lüthi is megfejelné katalóniai meglepetésezüstjét. Talmácsi Gábor is megmutatta magát Barcelonában a 9. helyével, és reménykedik abban, hogy újra benne lesz a legjobb tízben. Tóth Imre is biztatóan motorozott Barcelonában – a 30. rajthelyről 20. lett –, Lénárt Péternek viszont megint nehéz dolga lesz: a gyors pályán hátrányban lesz majd a gyenge Hondája miatt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik