Főszerepben a Milito-ikrek

HEGYI ANDRÁSHEGYI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2003.07.17. 23:31
Címkék
Hosszas huzavona után szerda este végre megrendezték az eredetileg május 21-re tervezett ArgentínaUruguay örökrangadót, amelyen a két válogatott 1902 óta tartó párharcában 47. alkalommal született döntetlen.
A La Plata-i Unico-stadion avatóján végig az argentinok voltak fölényben, de gyatra helyzetkihasználásuk, illetve néhány játékosuk gyengélkedése miatt elszalasztották a győzelmet. A Real Madridba, illetve a Wolfsburgba készülő Gabriel Milito és Andrés D’Alessandro nagyon gyengén játszott, a produkciójukat pedig csak részben tudta kompenzálni Gabriel ikertestvére, Diego Milito, aki két gólt jegyzett.Az argentin válogatott a tavalyi vb-kudarcát követően először játszott otthon, és a szurkolók gesztusain érződött, még nem bocsátottak meg Marcelo Bielsa szövetségi kapitánynak. A végig sértegetett és kifütyült szakember szokásához híven megint kísérletezett, most 4–2–1–3-as felállásban küldte pályára játékosait, ám elgondolása csak részben vált be. A három csatár, D. Milito, Insúa és az első válogatott találkozóján debütáló César Delgado gólhelyzetek sorát alakította ki, gólt azonban csak Milito szerzett, miközben társai még az üres kaput sem találták el. Eközben a védelem sem működött a megfelelő hatásfokkal: 1–0-nál Chevantónt hagyták bántóan üresen a bekkek (jött is az egyenlítés), majd Gabriel Milito nem értette meg magát Costanzo kapussal, és hazafejelt labdája a hálóba hullott.A csapatkapitányként először szereplő Gabriel Milito gyenge produkciója után pedig már olyan hangokat lehet hallani a Real Madrid táborából, hogy felesleges volt őt megvásárolnia a királyi gárdának. Persze, a Bielsát a pokolba kívánók hangja is felerősödött, sokan azt követelik, hogy a trénert azonnal el kell bocsátani, mert nem tanult a vb-n elkövetett hibáiból.Argentína–Uruguay 2–2 (2–2)
La Plata, 35 000 néző
V: E. González (paraguayi). G: D. Milito (4., 10.), ill. Chevantón (7.), G. Milito (37. – öngól)
ARGENTÍNA: Costanzo – D. Díaz, G. Milito, C. Rodríguez, F. Domínguez – Mascherano, L. González – D’Alessandro – C. Delgado (M. González 76.), D. Milito, Insúa (Guinazu 70.)
URUGUAY: Barbat – Guigou, Sorondo (Lago 5.), D. López (Bizera 73.), Regueiro – Giacomazzi (Martínez 79.), Sosa, Ligüera, Pandiani (Perrone 89.) – Chevantón, V. Sánchez (Bueno 69.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik