A Boca bosszút állt a Rosarión

HEGYI ANDRÁSHEGYI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2003.08.11. 23:02
Címkék
Beszámolónkat mindenekelőtt a "sörgyáriakkal, azaz a Quilmes csapatával illik kezdenünk, a kék-fehérek ugyanis futószalagon szállítják a meglepetéseket.
„Nézzetek a táblára” – mutatja Barros Schelotto, a Boca két gólt szerzô játékosa
„Nézzetek a táblára” – mutatja Barros Schelotto, a Boca két gólt szerzô játékosa
„Nézzetek a táblára” – mutatja Barros Schelotto, a Boca két gólt szerzô játékosa
„Nézzetek a táblára” – mutatja Barros Schelotto, a Boca két gólt szerzô játékosa
„Nézzetek a táblára” – mutatja Barros Schelotto, a Boca két gólt szerzô játékosa
„Nézzetek a táblára” – mutatja Barros Schelotto, a Boca két gólt szerzô játékosa
Az egyszeres bajnokcsapat, amely 1992 után lett újra első osztályú, már a második győzelmét aratta, és csak rosszabb gólkülönbsége miatt második a tabellán. Gustavo Alfaro tanítványai mégis háttérbe szorulnak, hiszen a nagycsapatok rendre szenzációs eredményeket érnek el – hol pozitív, hol negatív értelemben. A Vélez Sársfield és a San Lorenzo már a második kudarcát könyvelte el, az Independiente az első fordulóbeli sima győzelme után képtelen volt a gólszerzésre (csak remizett), míg a River Plate-et egyszerűen elgázolták. Miként a Rosario Centralt is, amely a Boca Juniors otthonában került padlóra.
Carlos Bianchinak, a Boca edzőjének igencsak nehéz hete volt. Az öccsét, Eduardót majdnem elrabolták, míg a Boca és a Barcelona vezetőivel egyhuzamban tárgyalásokat folytatott annak érdekében, hogy egyik legkedvesebb játékosa, Juan Román Riquelme visszatérhessen a "genovaiakhoz”. (A Riquelme-ügy még nincs lezárva.) A gondok és a pluszelfoglaltságok dacára az Alkirály rendesen fel tudta készíteni csapatát az igencsak veszélyesnek tűnő Rosario ellen. A Boca már az első percektől kezdve beszorította riválisát, de Carlos Tévez és a brazil Pedro Iarley – akit egyre jobban a szívükbe zárnak az arany-kékek szurkolói – az első félidőben még elpuskázta a helyzeteket. A második játékrészben viszont már góloknak örülhetett a Bombonera-stadion. Különösen Tévez és Guillermo Barros Schelotto volt elemében. Az előbbi két gólpaszszal és egy góllal, míg az utóbbi két góllal járult hozzá a Boca fölényes sikeréhez, amely tökéletes bosszú is volt egyben, hiszen a legutóbbi Clausurában a Rosario 7–2-re lelépte az ifistákból álló Juniorst.
A River Plate-tel kapcsolatban egyre többen egy új Dream Teamet emlegetnek. Marcelo Salas után a "milliomosok” az elmúlt héten megszerezték a Monacóból Marcelo Gallardót, az Olympique Marseille-ből pedig Eduardo Tuzziót, sőt egy év után vissza akarják hozni Ariel Ortegát is. Az álomcsapatra azonban még várni kell. Vasárnap ugyanis hatalmas pofont kapott a River, amelyben Salas sérülés miatt nem szerepelhetett, Gallardo és Tuzzio meg csak később, a 3. fordulóban mutatkozhat be. Az első játéknapon váratlan vereségbe beleszaladó Estudiantes már az első félidőben átgázolt a Riveren: a vendégek három gólt kaptak, miközben egyetlen gólhelyzetet sem tudtak kialakítani! A La Plata-iak diadala azt jelenti, hogy a "tanulók” 1998 után nyertek újra a Buenos Aires-iek ellen.
A Banfield is megszakított egy hoszszú nyeretlenségi sorozatot, mégpedig úgy, hogy háromgólos vereséget mért a Clausura harmadikjára, a Vélezre. A Banfield 1969 után először győzte le ellenfelét idegenben.

Apertura (Nyitány)
2. forduló:
Vélez Sársfield–Banfield 0–3 (Nunez 19., Bustos Montoya 37., Cervera 70.), Lanús–Colón 0–0, Atlético de Rafaela–Arsenal 1–0 (Testa 45.), Newell’s Old Boys–Independiente 0–0, Racing Club–San Lorenzo 1–0 (D. Milito 8.), Chacarita Juniors–Gimnasia La Plata 2–2 (Müller 71., Furios 88., ill. Enría 2., 44.), Talleres–Olimpo 1–0 (De Bruno 1.), Nueva Chicago–Quilmes 0–2 (Garnier 80., Ceballos 86.), Boca Juniors–Rosario Central 4–0 (Barros Schelotto 55., 57. – az elsőt 11-esből, Tévez 80., Rodríguez 83.), Estudiantes La Plata–River Plate 3–0 (Rosas 14. – öngól, Farías 30. – 11-esből, Maggiolo 34.)
Az élcsoport: 1. Boca Juniors 6 pont (5–0), 2. Quilmes 6 (5–1), 3. Banfield 4 (3–0), 4. Independiente 4 (3–1), 5. Chacarita Juniors 4 (4–3), 6. Racing Club 4 (1–0)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik