Újra a kupaszereplésben bíznak a bredaiak

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2003.08.14. 21:24
Címkék
Babos Gábor: "Az előző szezon volt a csúcs, az utóbbi harminc-negyven év legjobb eredményét értük el, és most mindenki azt várja, hogy legalább ugyanígy szerepeljünk. A sikercsapat szinte teljes egészében együtt maradt, csak a kapitány, Schreuder távozott. A játékrendszerünk aligha változik, de bízom benne, hogy elöl hatékonyabbak leszünk, ugyanakkor hátul legalább úgy teljesítünk, mint az előző szezonban. Az első hat közé várom a NAC-ot, az UEFA-kupában pedig jó lenne legalább két fordulót menni. Olyan szempontból is kíváncsi vagyok a szezonra, hogy a csapat miként reagál az edzőváltásra. Henk ten Cate helyett Ton Lokhoff lett a tréner, neki más a habitusa, mint Henké volt, sokkal nyugodtabb, míg elődje sokszor hirtelen robbant. Az biztos, hogy Tonnak nagy felmérő lesz az évad, mert ez az első komoly edzői feladata. S hogy mi lesz a válogatottal? Még két, nehéznek ígérkező Európa-bajnoki selejtezőnk van hátra, csak akkor van esélyünk, ha mindkettőt megnyerjük. Nem kell fogadkozni, csak nyerni, ha ezt elérjük, alighanem másodikak leszünk, és jöhet még két kőkemény pótselejtező. Óva intek mindenkit, hogy már most tényként kezelje az Európa-bajnoki szereplésünket. Sajnálom, hogy a legutóbbi két meccsen nem szerepelhettem, de már egy hónappal korábban tudtam, hogy akkor műtenek. Senki sem gondolhatott arra, hogy két nappal a lettek elleni mérkőzés előtt Király Gabi megsérül, Szűcs Lajos pedig lemondja a válogatottságot. Utólag azt mondom, lehetett volna mást csinálni, de nekem az egészségem is fontos. Azóta beszéltem a kapitánnyal, elfogadtam, amit mondott, most harmadik számú kapus leszek, hiszen Gellei Imre Király mellett a két meccsen bizonyító Végh Zoltánt hívta meg.”

Fehér Csaba: "Ha az előző bajnokság végén azt kérdezik tőlem, felülmúlható-e a negyedik helyünk, biztosan nemet mondtam volna. Most már picit másképp látom a helyzetet. Ha hasonlóan sikeres és szerencsés szezonunk lesz, akkor talán megfoghatjuk a Feyenoordot, mert a rotterdamiak meggyengültek a nyáron. Nem azt mondom, hogy jobbak vagyunk náluk, de ezúttal látótávolságon belülre kerülhetnek. Ugyanakkor komoly érvágás a számunkra, hogy az edző és a csapatkapitány távozott tőlünk, Schreuder elmenetelével nem is számoltunk, hiszen ő szinte az egész felkészülést velünk dolgozta végig. Valószínűleg még igazolunk valakit, az érkező személye nagyban befolyásolhatja a szereplésünket. Az is biztos, hogy Ten Cate személyében jó edző távozott tőlünk, de az eddigiek alapján úgy látom, Lokhoff ugyanazt az irányvonalat viszi tovább. Ô picit több emberséget visz bele a munkába, nála lehet hibázni, nem kezd el azonnal ordítani velünk. Az is biztos, hogy Henkkel a vasfegyelem is eltűnik, sokkal jobban felszínre kerülnek majd a játékosok egyéniségei, de hogy ez pozitív vagy negatív hatással lesz a csapatra, egyelőre nem lehet tudni. Hogy mivel lennék elégedett jövő tavasszal? Ha a NAC ismét UEFA-kupát érő helyen végezne, menne mondjuk három kört az UEFA-kupában (közben jó lenne kiejteni a Barcelonát), a Holland Kupában elődöntőt játszhatna, én pedig azon gondolkozhatnék, mit tegyek a bőröndömbe, mit kell magammal vinnem Portugáliába.”

Pető Tamás: "A térdem szerencsére már rendben van, most »csak« combsérüléssel bajlódom. Elvileg már játékra kész voltam, amikor újra megsérültem, de remélem, most csak néhány napot kell kihagynom. Nagyon nehéz idény elé néz a Breda, de bízom benne, hogy folytatjuk a jó szereplést. Magammal már akkor elégedett leszek, ha sikerül megismételnem az első bredai idényemben, a 2001–2002-esben nyújtott játékomat. Az új edzővel, Ton Lokhoff-fal kapcsolatban annyit tudok mondani, hogy már rászolgált erre a lehetőségre. Játékosként sikeres volt, futballozott a PSV-ben és a Feyenoordban, szerepelt Franciaországban. Most él benne a bizonyítási vágy, az eredményességre törekszik, remélem, nem csalódik. Rám ugyanúgy belső középpályásként számít, mint elődje, igaz, erről sokat nem beszéltünk, hiszen látott már eleget játszani. Az biztos, hogy ha egészséges leszek, helyem van a csapatban. A sérülésem alatt rájöttem, hogy a hozzám hasonlóan hosszú időre kidőlő játékosoknál, például Ronaldónál vagy Van Nistelrooynál is vissza-visszatértek az izomgondok, lehet, hogy nálam is előjönnek majd, de ha a saját szintemen olyan sikeres leszek, mint ők most, akkor olyan nagyon nem leszek bánatos emiatt. A NAC-cal jó lenne kijutni az európai porondra, és azt is remélem, hogy a magyar válogatott kiharcolja az Európa-bajnoki szereplést.”

Aki az interneten a NAC Bredáról még több információt szeretne megtudni, a www.derat.nl, a www.nacbreda.nl és a www.csabafeher.com oldalt ajánljuk a figyelmébe.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik