Gyengélkednek az újonc csapatok

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2003.08.18. 21:35
Címkék
Azt ugyan senki sem várta, hogy az újoncok úgy szerepelnek a 20032004-es idényben, mint tette azt a Kaiserslautern az 199798-as szezonban, midőn megnyerte a bajnokságot, de arra kevesen számítottak, hogy az 1. FC Köln, Freiburg, Eintracht Frankfurt hármas összesen két ponttal gazdagodik az első három fordulóban. A Bundesliga története során még egyszer sem fordult elő, hogy három kör után a három újonc nyeretlenül álljon a tabellán!
"A Bundesligában játszunk, és úgy tűnik, itt minden sokkal gyorsabban megy, mint a másodosztályban” – adott magyarázatot a trió botladozására Willi Reimann, az Eintracht vezetőedzője. A tempóváltozásról különösen a védelmek tudnának mesélni, hiszen a három együttes által összeszedett 19 gól – az Eintracht nyolcszor, a Freiburg hatszor, a Köln pedig ötször kapitulált – az negyede a Bundesliga összgóltermésének. A védelmi hiányosságok különösen a Frankfurtnál szembetűnőek, Jens Keller sérülése után a Tsoumou-Madza, Cipi védőkettős képtelen az élvonalban elvárható szinten teljesíteni. Ráadásul javításra nincs túl sok kilátás, a piacon nagyon kevés a védő, a kapható bekkek többsége pedig az Eintracht számára megfizethetetlen.A Köln a lengyel válogatott Tomasz Klosszal már megerősítette a hátsó sorát, míg a Freiburg abban reménykedik, hogy az újonc számára nem könynyű rajt (leverkuseni és berlini túra, közte a kiesés elkerüléséért zajló harcban az egyik közvetlen vetélytárs, a Hansa Rostock elleni hazai fellépés) során szerzett két pontot követően jön a felemelkedés. Az SCF-nek sokkal inkább a támadósorával vannak gondjai, a csapat mindössze három gólnál tart, ráadásul a csatárok eddig eredménytelennek bizonyultak.Ami meglepő: egyelőre Frankfurtban és Kölnben (itt Friedhelm Funkel a szakmai munka felelőse) is bíznak az edzőben, holott mindegyik klub valóságos "tűzfészek”. A Freiburg esetében nem kell csodálkoznunk, hogy bíznak Volker Finkében, ő 1991 óta megszakítás nélkül ül a gárda kispadján, úgy, hogy többek között két kiesést is túlélt.Olyan esetre, hogy az idény végén a három újonc kéz a kézben búcsúzzon, 1979-ben volt utoljára példa, akkor az Arminia Bielefeld, Nürnberg, Darmstadt hármas esett ki újoncként.Újabb dél-amerikaival erősített a Wolfsburg

WOLFSBURG. A négy argentin, Diego Klimowicz, Andrés D’Alessandro, Pablo Quattrocchi és Juan Carlos Menzégez után újabb dél-amerikai futballista került a Wolfsburghoz. A "farkasok” legújabb szerzeménye a kölcsönbe érkezett Waldo Ponce, az Universidad Chile 21 éves védője, aki egyéves szerződést kötött új klubjával.

Pesszimista karmester

DFB. Michael Ballack, a német válogatott karmestere meglehetősen szkeptikusan ítélte meg csapata esélyeit a jövő évi Európa-bajnoksággal kapcsolatban. "Nem tartozunk a favoritok közé, az olyan csapatok, mint Franciaország, Hollandia, Spanyolország vagy Olaszország előttünk járnak. A német válogatott nehéz helyzetben van, a fiataloknak be kell épülniük a csapatba, és ez nem megy egyik napról a másikra. ” – nyilatkozta a Bayern vb-ezüstérmes középpályása.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik