Argentína: Nem tud győzni a River

HEGYI ANDRÁSHEGYI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2003.08.25. 21:56
Címkék
A negyedik a döntetlenek fordulója volt Argentínában. A lejátszott kilenc mérkőzésből  a Boca JuniorsBanfield meccset a "genovaiak spanyolországi túrája miatt három hét múlva tartják meg  haton nem bírtak egymással a felek, a játéknap rangadóján, az IndependienteRiver Plate összecsapáson is döntetlen született.
Ami a többi meccset illeti: a San Lorenzo azt követően, hogy bejutott a Copa Sudamericana nyolcaddöntőjébe, a bajnokságban megszerezte az első diadalát, a Quilmes elveszítette veretlenségét, a Vélez pedig folytatja mélyrepülését.A River Plate egymás utáni harmadik mérkőzésén volt képtelenek győzni: a "milliomosok” az Independiente ellen már megnyert csatát engedtek ki a kezükből. Ugyancsak a Riverhez kapcsolódó hír, hogy a Franciaországból visszatérő Marcelo Gallardo sérülése súlyosabbnak bizonyult a gondoltnál, térdszalagszakadása miatt hat-nyolc hetet mindenképpen ki kell hagynia. Ariel Ortegának viszont valószínűleg véget ért a kényszerszünete, a FIFA fegyelmi bizottsága – amely eredetileg december 31-éig függesztette fel a játékengedélyét – visszavonta a büntetést.A River egyébként három ok miatt nem tudott nyerni. Az egyik, hogy Claudio Martín játékvezető két, teljesen jogos tizenegyest nem adott meg a csapatnak. A riveresek azonban önmagukat is okolhatják, mert rengeteg százszázalékos gólhelyzetet kihagytak, továbbá a védelmük is gyatra volt – leginkább az Intertől megvásárolt Nelson Vivast lehet pellengérre állítani a négytagú hátsó sorból, miután az Independiente mindkét gólját az ő hibája előzte meg.Apertura (Nyitány)

4. forduló: Nueva Chicago–Olimpo 1–1 (Tilger 27., ill. Hanuch 50.), Racing Club–Rosario Central 2–2 (Mirosevic 38., M. González 90., ill. Gustavo Barros Schelotto 68., C. González 76.), Lanús–Gimnasia La Plata 0–0, Chacarita Juniors–Vélez Sársfield 1–0 (Mignini 19.), Talleres–San Lorenzo 0–3 (Acosta 35., R. Díaz 43., 50.), Estudiantes La Plata–Arsenal 0–0, Newell’s Old Boys–Quilmes 2–1 (Vásquez 2., Alayés 28. – öngól, ill. Garnier 36.), Independiente–River Plate 2–2 (Giménez 55., Caggiano 90., ill. Salas 67., Ameli 69.), Atlético de Rafaela–Colón 1–1 (I. Juárez 35., ill. Miglionico 68.). A Boca Juniors–Banfield mérkőzést szeptember 17-én rendezik meg.
Az állás: 1. Boca Juniors 9 pont (3 mérk.), 2. Independiente 8 (6–3), 3. Newell’s Old Boys 8 (4–1), 4. Chacarita Juniors 8 (5–3), 5. Quilmes 7 (6–3), 6. Atlético de Rafaela 7 (4–4)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik