A két klub megegyezett

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2003.08.26. 22:58
Címkék
Biztos, hogy sokan megmosolyogták a Schalke vezetőit, midőn felvetették, ők bizony mindenképpen szeretnék megszerezni Fernando Morientest, a Real Madrid csatárát.
Morientes talán az égiektôl vár segítséget abban a kérdésben, hogy hol folytassa
Morientes talán az égiektôl vár segítséget abban a kérdésben, hogy hol folytassa
Morientes talán az égiektôl vár segítséget abban a kérdésben, hogy hol folytassa
Morientes talán az égiektôl vár segítséget abban a kérdésben, hogy hol folytassa
Morientes talán az égiektôl vár segítséget abban a kérdésben, hogy hol folytassa
Morientes talán az égiektôl vár segítséget abban a kérdésben, hogy hol folytassa
Rendben, a spanyol csatár játéklehetőségre vágyik, és szeretné elhagyni a királyi gárdát, csakhogy akadtak a gelsenkircheni együttesnél nevesebb kérői is. Ám a Schalke amolyan villámháborúval bevette Madridot, és ha sikerül a játékossal is dűlőre jutnia, öszszeállhat a meglehetősen ütősnek tűnő Sand, Morientes csatársor.
"Intenzív és professzionális tárgyalásokat folytattunk a Reallal, a klubbal már csak néhány részletet kell tisztáznunk. A Real kész elengedni a játékost. Morientes tanácsadójával azonban sokkal nehezebb dolgunk lesz, ezért most nem adok túl sok esélyt arra, hogy sikerrel járunk. De még nem halott az ügy!” – mondta a királykékek delegációjában helyet kapó Andreas Müller csapatmenedzser.
A Marca című spanyol lap információi szerint a Real tízmillió euró körüli összegért hajlandó elengedni a támadót, ekkora összeget pedig a Schalke is hajlandó lenne kifizetni.
A probléma a futballistával, illetve a menedzserével adódhat. A menedzser ugyanis nem erőlteti, hogy Morientes a Bundesligába szerződjön, a csatár pedig alaposan megkéri szolgálatai árát. A hárommillió eurós éves fizetés elsőre nem tűnik kevésnek…

Hässler a Salzburgban

MÜNCHEN. A legutóbb az 1860 Münchenben futballozó Thomas Hässler az osztrák Salzburgban folytatja a pályafutását. A világ- és Európa-bajnok középpályás egy plusz egyéves szerzôdést kötött új munkaadójával.
Egy másik csatár viszont elhagyhatja a Bundesligát, azután, hogy edzője is a távozása mellett érvelt. Giovane Elberről, a Bayern München brazil futballistájáról van szó, akivel kapcsolatban Ottmar Hitzfeld mester meglehetősen érdekes kijelentést tett az egyik bajor televízió sportműsorában. "Az egész klubnak az lenne a legjobb, ha Giovane elmenne. A jövő Makaayé, Pizarróé és Santa Cruzé” – jelentette ki a szakember, aki először szállt síkra a dél-amerikai eladása mellett.
A 2003-as gólkirály kezdőcsapatbeli tagsága azt követően vált bizonytalanná, hogy a Bayernnek sikerült megszereznie a Deportivo La Corunától Roy Makaayt. Amint a holland utoléri magát, kirobbanthatatlan lesz a kezdő tizenegyből. A mellette lévő hely pedig a pillanatnyi forma alapján a perui Pizarrót illeti meg, aki az eddigi négy bajnokin kivétel nélkül eredményes volt.
Hitzfeld elsősorban amiatt aggódik, hogy ha négy klasszis csatár szerepel a keretben, akkor óhatatlanul is rontja a légkört a köztük lévő versenyhelyzet. És hogy miért Elber elmenetelére voksolt a tréner? Mert ő a legidősebb a kvartettből, és őt nehéz lenne folyamatosan a kispadon "jegelni”. "Gazdasági szempontok nem játszottak szerepet a döntésemben, nem olyan magas Elber lelépési díja, hogy csak ezért érdemes lenne eladni. Ha egy olyan játékost kell a kispadon tartanom, aki hosszú ideig biztos csapattag volt, az nem csupán neki, hanem nekem is nagyon nehéz, kényes helyzet” – mondta Hitzfeld.
A 31 éves futballista iránt több egyesület is érdeklődik, így a Shabani Nonda sérülése miatt kényszerhelyzetbe kerülő Monaco, valamint a Lyon, a Galatasaray és a Betis. Az esetleges klubcseréről legkésőbb szeptember 1-jén délig döntés születik, az említett időpontig lehet labdarúgókat nevezni a Bajnokok Ligájára.

Bundesliga 2.
A 4. forduló záró mérkőzésén: Nürnberg–Energie Cottbus 2–2 (Krzynowek 10. – 11-esből, Mintal 68., ill. Tanque Silva 35., Rost 40.)
Az élcsoport: 1. Unterhaching 12 pont, 2. Mainz 8, 3. Nürnberg és Energie Cottbus 7-7 (mind 8–6), 5. Burghausen 7 (7–5), 6. Trier 7 (8–8)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik