Mindenki Rudi Völler mögé állt

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2003.09.08. 21:07
Címkék
Amint várható volt, nem maradt visszhang nélkül Rudi Völler csapatfőnök az IzlandNémetország (00) találkozó utáni dühkitörése.
Völler bírálta a német futball legendáit
Völler bírálta a német futball legendáit
Völler bírálta a német futball legendáit
Völler bírálta a német futball legendáit
Völler bírálta a német futball legendáit
Völler bírálta a német futball legendáit
Mint ismert, a szakember a lefújást követően nekiesett a német futball örök kritikusainak (Franz Beckenbauer, Günter Netzer, Paul Breitner), sőt, felvetette, hogy szerződése lejárta előtt távozik a nemzeti tizenegy éléről. Völler mobiltelefonjára folyamatosan érkeznek a bátorító, egyetértő üzenetek, a nagy német klubok többsége demonstratív módon felsorakozott az edző mögé – azaz látszólag nagy az összhang az érintettek között.
Gerhard Mayer-Vorfelder, a német szövetség (DFB) elnöke például a következőket nyilatkozta: "Megértem őt, lassan társadalmi játék a válogatott bírálása. Völler szavai tisztító záporként hathatnak a futballunkra. Biztos lehet abban, hogy a végsőkig támogatom, és azt is tudnia kell, hogy az egész szövetség mögötte áll. Talán már vártam is ezt a lépést, mert én erről az oldaláról is ismerem Rudit. Alapesetben nyugodt, laza ember, de ha valami összegyűlik benne, az nagyon könnyen felrobbanhat.”
Hogy mennyire komoly eseményről van szó, jelzi, hogy a politika is szót kért az ügyben. "Völler csodálatos futballista volt, és eddig edzőként is bizonyított. Ha pedig valaki jó munkát végez, nem árt utánajárni annak, hogy ilyen helyzetben miért használ ilyen kemény szavakat” – vélte Otto Schily belügyminiszter. Hozzá hasonlóan Gerhard Schröder kancellár és Edmund Stoiber bajor tartományi miniszterelnök is Völler mögé állt, azaz az edző minden fórumról megkapta a támogatást. Kérdés, hogy az esetleges szerdai, Skócia elleni botlást követően is megmarad-e ez az egységfront?
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik