Hollandia: Gödörben a NAC Breda

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2003.10.05. 21:21
Címkék
Miközben a nemzetközi porondon szenved (a Bajnokok Ligájában kettőből kettőt veszített el), a hazai pontvadászatban továbbra is nagyítóval kell keresni a PSV igazi vetélytársait.
A múlt héten otthon megbotló címvédő az ADO Den Haag elleni idegenbeli meccsen ismét a tavalyi arcát mutatta, hatvan percen keresztül ugyan emberhátrányban játszott, mégis 4–0-s diadalt aratott. Akkor pedig különösen értékes a nagy különbségű diadal, ha hozzátesszük, hogy a gólgyáros Mateja Kezsman kapta azt a piros lapot, amely – papíron – könnyebb helyzetbe hozta a hágaiakat. A szerb támadó távollétében sem pihentek az eindhoveniek, már tíz emberrel játszva De Jong, Rommedahl és Robben is megtoldotta eggyel a Bouma révén még egyenlő létszám mellett megszerzett előnyt, így nagyon sima lett a csata vége. "Az AZ elleni botlást csak ilyen fölényes győzelemmel tehettük jóvá” – mondta a meccs után Guus Hiddink vezetőedző.A nagy hármas másik két tagja, az Ajax és a Feyenoord egyaránt kétgólos győzelemmel zárta a vasárnapi fellépését. A párosból az amszterdamiak szenvedtek inkább, hiszen Groningenben hátrányba kerültek, és bár még az első félidőben egyenlítettek, a győzelmet csak az utolsó tíz percben tudták kicsikarni. Velük ellentétben a Feyenoord már az elején előnyre tett szert a Roosendaal ellen, igaz, a megnyugtató második találatra a 89. percig kellett várnia.Az előző idényben a "Maradék legjobbja” címet kiérdemlő, a nagy trió mögött a negyedik helyen végző NAC Breda viszont továbbra sem tudja igazán elkapni a fonalat. A magyarjai közül ezúttal Babos Gábort és Pető Tamást foglalkoztató (Fehér Csaba sérülés miatt nem játszhatott) gárda ugyan Pető fejesét követően Elmander révén megszerezte a vezetést, a második félidő hajrájában azonban két perc alatt nemhogy a győzelem, még az egy pont is elúszott. "A második percben a kapufa segítségével ziccerben mentettem, aztán több mint hetven percig labdába sem értem, és azt hittem, nyugodt estém lesz – nyilatkozta lapunknak Babos Gábor. – A hajrában aztán azt csináltuk, amit az Ajax ellen, két perc alatt kaptunk két gólt, ráadásul az egyik öngól volt, így pontot sem tudtunk szerezni. A szerencse sincs mellettünk, de az is igaz, hogy a Newcastle elleni nulla öt óta hatalmas gödörben vagyunk. A válogatott mérkőzés miatt most szünet jön, remélem, rendezni tudjuk a sorainkat, mert nagyon lent vagyunk.”Sérülését követően ebben a fordulóban tért vissza Torma Gábor, de ő sem lehetett boldog. Az RKC Waalwijk csatára a 36. percben állt be Hoogendorp helyére, de nem tudta megakadályozni csapata heerenveeni vereségét.Holland Casino Eredivisie
7. forduló:
7. forduló:
Vitesse–Twente 3–5 (Dingsdag 34., Cornelisse 36., Beukering 82., ill. Frankel 3. – öngól, John 9., 39., A. Ramzi 60., Kufo 72.), ADO Den Haag–PSV 0–4 (Bouma 2., J. de Jong 54., Rommedahl 65., Robbne 82.), NAC Breda–Utrecht 1–2 (Elmander 43., ill. De Groot 79., Koning 81. – öngól), Heerenveen–RKC Waalwijk 1–0 (Knopper 45.), Willem II–Roda JC 0–2 (Sonko 36., Kone 88.), AZ–NEC 2–0 (Wijker 1., el-Hattabi 90.), Groningen–Ajax 1–3 (Smit 20., ill. Ibrahimovic 30., Sonck 81., Mitea 90.), Volendam–Zwolle 2–2 (Tuyp 27., Bridji 72., ill. Takak 30., G. Hrisztov 45.), Feyenoord–RBC Roosendaal 2–0 (Van Persie 14., Lurling 89.)
Az élcsoport: 1. Ajax 18 pont, 2. PSV 16 (19–6), 3. AZ 16 (13–5), 4. Heerenveen 15, 5. Feyenoord 13, 6. RKC Waalwijk 12
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik