MU: szerencse is kellett

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2004.01.25. 22:50
Címkék
A Manchester United érvényesítette a háromosztálynyi különbséget a Northampton ellen a vasárnapi FA-kupa-mérkőzések leginkább papírforma ízű párharcában. Két-két Premiership csapat nem bírt egymással (EvertonFulham és Manchester CityTottenham), a Wolverhampton meg egyenesen pórul járt a második ligás West Ham ellen.
Elméletben parádés csatársornak tűnik a Cristiano Ronaldo, Diego Forlán és David Bellion alkotta formáció, sok klubvezető nyilván fele királyságát adná érte, de az MU támadójátéka Ruud van Nistelrooy híján elég impotensnek tűnt. Cristiano Ronaldo sokat vállalt, sokat is hibázott, egyszer oldotta meg tökéletesen a helyzetet: egy kapu előtti kavarodásnál eljátszotta a nagyhalált – Forlán nyeglén megrúgott tizenegyesét viszont Lee Harper kiütötte.Hiába, mert az első bírói baki után kisvártatva jött a második, Cristiano Ronaldo lesen kapta a labdát, mégis centerezhetett, és az érkező Mikael Silvestre némi üggyel-bajjal a kapuba továbbított. A két csapat közti, több mint 80 helyre rúgó szakadék nem rettentette meg a hátrányba kerülő Northamptont, Derek Asamoah nevű, meglepően képzett támadója többször is zavarba hozta a vendégvédelmet, Marc Richards pedig hatalmas felső lécet lőtt. Az egymás után gördülő manchesteri attakok végül még két gólt eredményeztek, Chris Hargreaves saját kapujába fejelt egy szögletet, aztán Forlán jóvátette első félidőbeli hibáját.Az érthetetlenül gyenge Premier League-szereplés miatt csalódott szurkolók valamit megérezhettek, a City of Manchester Stadium lelátóin ugyanis rengeteg szék maradt üresen. A kisebbik manchesteri csapat ugyan a szemfüles Nicolas Anelka révén vezetést szerzett, de a második félidőben a Spurs sokkal jobban játszott, egyenlített, és kis híján a győztes gólt is begyötörte. Hélder Postiga és Robbie Keane átkozhatja a balszerencséjét, mindazonáltal legközelebb otthon próbálhatja meg feltörni a rivális védelmét.A Cityhez hasonlóan az Evertonnak is el kell utaznia a megismételt meccsre – nehéz lenne megmondani, milyen érzelmekkel. Ha azt nézzük, hogy Francis Jeffers az utolsó percben egalizált a Fulham ellen, a liverpooliaknak örülniük kell, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Fulham az első félidőben nagy mázlival kerülte el, hogy többgólos hátrányba kerüljön. Carlos Bocanegra például két ízben a gólvonalról mentett, egy hazai gólt meg nem adott meg a bíró.A West Ham játékosai olyan magától értetődően rámoltak be egy félidő alatt hármat a Wolverhampton kapujába, mintha még ők lennének élvonalbeliek, és a vetélytársak másodosztályúak (egy éve ez ugyebár így volt). A "kalapácsosok" sima győzelme főképp azért váratlan, mert a Wolves az utóbbi időben erősen kapaszkodni kezdett, megverte a bajnokságban az MU-t is. Mondhatni, mostantól már tényleg csak a bennmaradásra kell majd koncentrálnia. FA-kupa
4. forduló. Vasárnapi mérkőzések: Everton–Fulham 1–1 (Jeffers 90., ill. Davis 49.), Manchester City–Tottenham Hotspur 1–1 (Anelka 10., ill. Doherty 57.), Northampton (IV.)– Manchester United 0–3 (Silvestre 33., Hargreaves 47. – öngól, Forlán 68.), Wolverhampton Wanderers–West Ham United (II.) 1–3 (Ganea 23., ill. Deane 4., Harewood 21., Connolly 32.), Nottingham Forest (II.)–Sheffield United (II.) 0–3 (Lester 33. – 11-esből, Morgan 79., Allison 90.)
A győztesek a nyolcaddöntőbe jutottak, a döntetlenre végződött találkozót újrajátsszák.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik