Aíltonék a jövőjük ellen

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2004.02.20. 20:45
Címkék
Ha nincsenek is olyan mélyen gyökerező ellentétek a Schalke és a Werder Bremen között, mint mondjuk, a Schalke, Borussia Dortmund viszonylatban, az elsőként említett két csapat szombati összecsapásának is különleges éle lesz. A Schalke ugyanis a következő idényre a Werderből próbál "építkezni".
Nem fogok habozni – ígéri a brazil Aílton
Nem fogok habozni – ígéri a brazil Aílton
Nem fogok habozni – ígéri a brazil Aílton
Nem fogok habozni – ígéri a brazil Aílton
Nem fogok habozni – ígéri a brazil Aílton
Nem fogok habozni – ígéri a brazil Aílton
Aíltont és Mladen Krsztajicsot már megszerezte, a német lapok rajtuk kívül Lisztes Krisztiánnal, Johan Micoud-val, valamint Ivan Klasniccsal is kapcsolatba hozták a klubot, más kérdés, hogy velük egyelőre nem tudott dűlőre jutni (és a horvát csatárral már nem is fog, tekintve, hogy ő évi 1.3 millió euróért legalább 2007 nyaráig meghosszabbítja a szerződését).
Ugyanakkor a mesterségesen is gerjesztett ellentétekről az érdekeltek hallani sem akarnak. "Ez hülyeség. Sem a mi, sem pedig a gelsenkircheniek oldaláról nem hangoztak el ilyen kijelentések. Ez egy sima bajnoki lesz, három pontot lehet szerezni, semmi többet. Biztos vagyok benne, hogy az érintettek profimódon kezelik majd a helyzetet, és igyekeznek még jobb benyomást tenni leendő csapatuk vezetőire" – vélte Thomas Schaaf, a Werder edzője, míg Rudi Assauer, a "királykékek" menedzsere a következőképp fogalmazott: "Nem vagyunk tolvajok, teljesen normális eljárás keretében szereztük meg a játékosokat. Sőt a segítségünkkel még csökkent is a brémaiak fizetési listája."
A játékosok is tagadták, hogy már a jövő foglalkoztatná őket. "Még nem érdekel a Schalke. Előbb a Werderrel szeretnék bajnoki címet nyerni. Ha gólhelyzetbe kerülök, nem fogok habozni" – mondta a góllövőlistát 19 találattal vezető Aílton, míg szerb-montenegrói kollégája csak annyit tett hozzá, hogy igazolni kívánja, jó vásárt csinált vele a gelsenkircheni egylet.
A két futballista átigazolása csak további pikantériát ad annak a találkozónak, amely a forduló rangadója, és amely a mezőny egyik utolsó reménysége abban a tekintetben, hogy valaki megállítsa a robogó Werder Brement. A zöld-fehérek kilencpontos előnnyel vezetik a bajnokságot, a tavasszal egyelőre ellenállhatatlanok (háromból hármat nyertek), miközben az üldözők bőkezűen szórják a pontokat. A tágabb élmezőnyből éppen a Schalke teljesít eléggé kiegyensúlyozottan a tavasszal, a gárda hét pontot gyűjtött, még érintetlen a hálója, ami nem rossz ajánlólevél a brémai gólüzem ellen.
Az viszont már inkább az, hogy a Werder Bremen számít a Schalke első számú mumusának. A Weser-partiak a Bundesligában már harmincötször verték meg a gelsenkirchenieket, akik ennyiszer egyetlen más riválisukkal szemben sem vallottak kudarcot. "Jó lenne tartani ezt a jó mérleget, van is rá esély, hiszen a Schalke évek óta nem tudta megverni a Werdert – mondta lapunknak Lisztes Krisztián, a zöld-fehérek középpályása. – Biztos, hogy ellenfelünk szeretne törleszteni a múlt miatt, nekünk pedig a bajnoki cím miatt fontos a találkozó. Jó lenne tartani a távolságot az üldözőinktől. Úgy gondolom, szombatra már százszázalékos állapotban leszek, ma még kicsit fáradt vagyok a szerdai válogatott mérkőzés miatt, de úgy tartják, mindig a meccs utáni második nap a legnehezebb."

Bundesliga 1.
A 21. forduló párosítása (zárójelben az első körben elért eredmények).
Szombati mérkőzések: Hansa Rostock–Hannover (3–3), Mönchengladbach–Freiburg (1–4), Kaiserslautern–VfB Stuttgart (0–2), Schalke–Werder Bremen (1–4), Wolfsburg–1860 München (0–1), Bayern München–Hamburg (2–0), Bayer Leverkusen–VfL Bochum (0–1). Vasárnapi mérkőzések: Hertha BSC–Eintracht Frankfurt (0–0), Borussia Dortmund–1. FC Köln (0–1)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik