Súlyemelés: Likerecz újra porondon

Sz. G.Sz. G.
Vágólapra másolva!
2004.05.06. 20:56
Címkék
A negyvenéves pécsi súlyemelés apropóján jubileumi versenyt rendeznek pénteken a baranyai megyeszékhelyen, amelyen a hazai elit hét tagja is részt vesz.
A novemberi világbajnokságon a magyar csapat legjobbjainak bizonyuló öt sportoló, Krutzler Eszter (69 kiló), Varga Viktória (+75), Gyurkovics Ferenc (105), Kecskés Zoltán (69) és Diószegi Sándor (94) mellett a Savaria-kupán megsérülő, így a számára kiírt 345 kilós szintet teljesíteni nem képes Feri Attila (77), valamint a két esztendő után visszatérő Likerecz Gyöngyi (75) lép pódiumra. Utóbbi szereplését előzi meg a legnagyobb várakozás, hiszen mégiscsak világ- és Európa-bajnokról van szó.
"Gyöngyinek június közepére kell megemelnie az általam kiírt kétszáznegyven kilós szintet, nála inkább az a cél, hogy végre megmutassa magát – magyarázta Imrő Dezső –, s a többiekkel szemben sem lenne igazságos, ha kihagyná a viadalt. Feri újra lehetőséget kap, de ha nem sikerül teljesítenie a háromszáznegyevnötöt, akkor őt már nem veszem számításba az olimpiai keretnél."
A többiek amolyan kiemelt státust élvezhetnek, azaz fél lábbal Athénban érezhetik magukat.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik