Mindennapos argentin vereség?

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2004.07.11. 21:15
Címkék
Öt napot kellett várni az idei Copa első nagyobb meglepetésére. Az ecuadori válogatottat kegyetlenül elpáholó (61) argentinok második mérkőzésükön 10-s vereséget szenvedtek Mexikótól.
Az NSO ajánlja:

A Copa América eredményei, a csoportok állása, a menetrend, játékoskeretei: Copa América 2004

A Copa América korábbi győztesei, a döntők eredménye
Az NSO ajánlja:

A Copa América eredményei, a csoportok állása, a menetrend, játékoskeretei: Copa América 2004

A Copa América korábbi győztesei, a döntők eredménye
A csoport másik meccsén Uruguay, ha nem is könnyen, két vállra fektette Ecuadort, így négy ponttal továbbjutónak érezheti magát.
Az argentin szövetségi kapitány, Ricardo Lavolpe által irányított mexikóiak a 9. percben szerezték meg a B-csoport szombati rangadójának egyetlen gólját. Ramon Morales szenzációs szabadrúgást csavart 25 méterről a tehetetlen Rodolfo Abbondanzieri hálójába. A találkozó e momentumot követő forgatókönyve könnyen kitalálható: Argentína támadott, a mexikóiak védekeztek és kontrázni próbáltak. Utóbbiak csatárai, Jesus Arellano és Jared Borgetti állandó veszélyt jelentettek a kapura, mindkettejüknek több lehetősége volt az előny növelésére.

Ramon Morales (14) nem csak a góljával tette nehézzé az argentinok estéjét
Ramon Morales (14) nem csak a góljával tette nehézzé az argentinok estéjét
Ramon Morales (14) nem csak a góljával tette nehézzé az argentinok estéjét
Az argentinok azonban a szünet után egyre többet támadtak, Oswaldo Sanchez kapusnak akár görcs is állhatott volna a lábába, annyiszor kellett felugrania a szögletből beívelt labdákért. Luis González lövését, majd Roberto Ayala fejesét bravúrral hárította, de kisvártatva fellélegezhetett. A nagy támadássorozat hamarosan alábbhagyott, az argentin támadógépezet kifulladt, Marcelo Bielsa tanítványai láthatóan semmi újat sem tudtak kitalálni. Márpedig ez ellen a – bizonyára számukra is – váratlanul szívós mexikói együttes ellen kellemetlen, ha az embernek nincsenek nehezen kiszámítható húzásai.
Bielsa, akinek viszont nagyon is kiszámítható a jövője, ha az "albicéleste" leszerepel a tornán (a menesztésre gondolunk), ugyanolyan szenvtelenül nyilatkozott a lefújás után, mint amikor csapata bohócot csinált Ecuador legjobbjaiból. "Azért nem nyertünk, mert nem rúgtuk be a helyzeteinket, riválisunk ugyanakkor kettőből egyet kihasznált. Eleget tettünk a győzelemért, mégsem sikerült a góllövés. Ez mindennapos jelenség a labdarúgásban" – mondta az odahaza régóta a pokolba kívánt szövetségi kapitány, nyilván tudva, hogy amit az argentin újságoktól kapni fog, az a sajtóban a legkevésbé sem nevezhető mindennapos jelenségnek. Kollégája, Lavolpe jelezte, szó sincs róla, hogy az egyik szeme sírna, míg a másik nevet: "Argentínában születtem, de huszonöt éve Mexikóban élek, nagyon sokat kaptam ettől az országtól."
Jorge Fossati, az uruguayiak szakvezetője ugyanakkor saját bevallása szerint vegyes érzelmekkel küszködött, miután övéi az utolsó negyedórában begyötört találattal megverték az ecuadoriakat. Tavaly még a Liga de Quito edzője volt, tehát most több olyan játékossal is szembenézett, akik néhány hónapja a keze alatt futballoztak. Az összecsapás egy órán át döntetlenre állt, ekkor Diego Forlán pazar lövése beakadt.
A manchesteri légiós egyébként tőle szokatlan pozícióban, a két ék mögött játszott, kitűnően. Franklin Salas egyenlítése után úgy tűnt, a november óta nyeretlen uruguayi válogatott rossz sorozata folytatódik, ám a Mexikó ellen is eredményes Carlos Bueno egy kipattanóra lecsapva megszerezte a három pontot érő gólt.
A házigazda peruiakat nagy csapás érte, egyik legjobbjuk, Claudio Pizarro ugyanis agyrázkódás gyanújával kórházba került, az orvosok egy hónapos pihenést javasolnak neki – azaz a Bayern München támadója számára véget ért a Copa.
Tv: a Sport1 hétfőn 18 órakor a Brazília–Costa Rica, 21.30-kor a Paraguay–Chile, míg keddre virradóra 0.15-kor – élőben – a Venezuela–Bolívia mérkőzést közvetíti ---- C ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik