Mexikó csoportelsőként került a nyolc közé

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2004.07.14. 22:11
Címkék
Hiába segítette ki a B-csoport nagyágyúit Bolívia és Venezuela hétfői döntetlenje, attól nem kellett tartani, hogy a két "jó szomszéd", Argentína és Uruguay a biztos továbbjutás tudatában érdektelen 90 percet játszana egymással.
Az NSO ajánlja:

A Copa América eredményei, a csoportok állása, a menetrend, játékoskeretek: Copa América 2004

A Copa América korábbi győztesei, a döntők eredménye
Az NSO ajánlja:

A Copa América eredményei, a csoportok állása, a menetrend, játékoskeretek: Copa América 2004

A Copa América korábbi győztesei, a döntők eredménye
Nem is alibizték el a meccset, ami mellesleg érthető, elvégre a harmadik hely – s vele a mégoly tartalékos brazilokkal vívandó negyeddöntő lehetősége – egyiküket sem vonzotta túlságosan.
A La Plata két partján élők tehát alaposan kitettek magukért (annak ellenére, hogy a szövetségi kapitányok kipróbáltak jó néhány, eddig jegelt labdarúgót). Hat gólt hoztak össze, no meg egy kiállítást, bár ezt talán mondani sem kell. Az uruguayiak óriási elánnal kezdtek, Estoyanoff kapáslövésével vezetéshez is jutottak, de az argentinok a félidő közepén két perc leforgása alatt fordítottak. Az uruk lelkesedése nem csökkent, pedig talán lehiggadhattak volna kissé. Carlos Diogo két lábbal szállt bele Kily Gonzálezbe, mégis megúszta a kiállítást, Joe Bizera viszont a 35. percben megkapta a piros lapját.

Figueroa (jobbra) a negyedik válogatott mérkôzésén duplázott elôször az argentin nemzeti mezben
Figueroa (jobbra) a negyedik válogatott mérkôzésén duplázott elôször az argentin nemzeti mezben
Figueroa (jobbra) a negyedik válogatott mérkôzésén duplázott elôször az argentin nemzeti mezben
Emberhátrányban az argentinnál rosszabb válogatottak ellen is kellemetlen csaknem egy órát végighajtani, ennek fényében becsülendő, hogy Vicente Sánchez erejéből még futotta az egyenlítésre a szünet előtt. A második játékrészben aztán már nem volt mese, Roberto Ayala szögletből bólintott a hálóba, majd a hajrában a pályafutása negyedik válogatott mérkőzésén szereplő Luciano Figueroa másodszor is betalált.
A győztes szövetségi kapitány, Marcelo Bielsa, aki egyelőre ismét megmenekült a leváltástól, higgadtan értékelte a látottakat. "Most sokkal hatékonyabbak voltunk, mint a mexikóiaktól elszenvedett vereség alkalmával. Sokat birtokoltuk a labdát, és kihasználtuk a helyzeteket. Nincsenek nagy titkok ebben a játékban, két nagyon hasonló meccset láttunk, az egyiken bementek azok a próbálkozások, amelyek a másikon nem" – mutatott rá.
"Ilyen eredmény Argentína ellen, ilyen körülmények között, egyáltalán nem szégyellnivaló. Emelt fővel készülhetünk a negyeddöntőre, remélve, hogy több szerencsénk lesz a bíráskodással. A fiúk olyan odaadással küzdöttek, ahogyan elvárható tőlük, elégedett voltam a taktikai fegyelemmel is. Emellett jó jelnek vélem a három mérkőzésen szerzett hat gólt" – értékelt az uruguayi szakvezető, Jorge Fossati.
Mexikó a csoport első helyéért szállt harcba, és sikerrel vette az ecuadori tizenegy jelentette akadályt, még úgy is, hogy Ricardo Lavolpe öt helyen változtatott az argentinokat 1–0-ra legyőző csapaton. A kezdőbe jelölte például a 35 éves Claudio Suárezt, aki 172. alkalommal volt válogatott. Nem is lehetett rá panasz, nem úgy, mint a perui bíróra: enyhén szólva kétséges jogosságú büntetőt fújt be Mexikó javára. Héctor Altamitrano berúgta, majd a tizenegyest kiharcoló Adolfo Bautista a lescsapdát kijátszva növelte az előnyt. Az ecuadoriak hiába támadtak többet, csak a szépítésre tellett az erejükből, Agustin Delgado egy valóban szép fejest küldött a hálóba.

Tv: a Sport1 csütörtökön 15.30-tól az Argentína–Uruguay, 22.45-től a Brazília-Paraguay találkozót sugározza csúsztatva ---- E ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik